Design & Styling: Milan Senić
Model: Berina Hasanbegović
Foto: Igor Huzbašić

Ljubljana, glavni grad Slovenije, poznata je po svojoj arhitektonskoj ljepoti i kulturnoj raznolikosti. Ovog puta, grad je postao kulisa za spoj umjetnika Milana Senića, Berine Hasanbegović i Igora Huzbašića.

Milan Senić, dizajner održive mode i dobitnik prestižne nagrade BIG SEE Award 2020, predstavio je svoje najnovije kreacije kao homage Ljubljani, gradu iz kojeg potječe njegova prva velika profesionalna nagrada.

Berina Hasanbegović, mlada umjetnica, igra ključnu ulogu u ovoj modnoj priči. Pored lijepog lica, Berinu ističe njena vještina u pravljenju skulptura i radu na platnu. Svojim talentima doprinosi i sferi digitalnog svijeta u social media marketingu, PR-u i komunikologiji. Ovim editorijalom potvrđuje još jednu u nizu uspješnih saradnji kao zaštitno lice i inspiracija sarajevskog dizajnera.

Igor Huzbašić, kako za sebe kaže “all over the world” fotograf, najdublje zadovoljstvo pronalazi u kreiranju portreta. Njegov rad istinski opisuje strast prema fotografiji, te oživljava jedinstvene priče na njemu svojstven način. U ovom editorijalu kroz svoj objektiv istraživao je strukturalne prizore u gradu, tražeći vezu između prostora i dizajna. Fotografije predstavljaju svojevrsno putovanje kroz Ljubljanu. Crna i bijela boja, simboli klasike i elegancije, savršeno su se uklopile s okolinom, stvarajući kontrast i ističući estetske vrijednosti kreacija. Stroga forma i bezvremenski minimalizam zajednička je nit svim outfitima prikazanim u editorijalu.

U ovom projektu, bh. dizajn se stopio s Ljubljanom na jedinstven način, spajajući estetiku i kreativnost. Rezultat je vizualna simfonija koja pokazuje da umjetnost, moda i arhitektura mogu zajedno stvoriti nevjerovatno inspirativno iskustvo. Milan, Berina i Igor uspjeli su spojiti svoje talente i u srcu Ljubljane stvoriti jedinstvenu priču.