Foto: Yaroslav Vorotilov

Berina Hasanbegović je studentica komunikologije, zaštitno lice brojnih bh. i svjetskih brendova, ali i umjetnica koja radi prepoznatljive apstraktne portrete na platnu i skulpture. Na službenom putu u marketinške i svrhe kreiranja sadržaja u New Yorku, ostvarila je sjajne saradnje. Na društvenim mrežama provela nas je kroz Valentino, Armani Beauty i druge značajne evente.

Kako kroz svoj Instagram profil, tako i kroz takeovere na profilima drugih magazina i brendova, prikazala je kako izgleda život u srcu Manhattana. Na ovom nezaboravnom putovanju, poseban utisak na Berinu ostavio je Yaroslav Vorotilov, poznati fotograf iz Rusije.

“Yaroslav me je kontaktirao još prošle godine kada smo u istom periodu bili u Zagrebu. Te godine mimoišli smo se i u New Yorku, no uprkos tome znali smo da ćemo jednog dana ostvariti saradnju i skupa napraviti super priču. Igrom slučaja, to se desilo ove godine kada sam dobila ponudu da se vratim u New York i nastavim gdje sam stala. Mogu reći da mi je bilo veliko zadovoljstvo raditi s njim i da su ovo neke od mojih najdražih fotografija.”

Berina je na fotografijama odjevena u prepoznatljivu mušku Belstaff jaknu koja se ove godine posebno proslavila zahvaljujući seriji Sex and the City, a koju nosi glumac John Corbett, u seriji poznatiji kao Aidan. Svemu dodavši svoj vlastiti umjetnički pečat, otišla je korak dalje – kroz nakit rađen po uzoru na bosanske kraljeve i plemiće, za čiju izradu je zadužena Zlatara Sofić, u srce Manhattana unijela je dašak Bosne i Hercegovine. Fotografije su nastale u Bryant parku i Sohu.