U gradu ljubavi, umjetnosti, mode i kulture, podržavajući nove talente i talente u usponu te održiva i odgovorna poduzeća, održano je 46. sezonsko izdanje Leda BH Fashion Weeka Sarajevo.

Svjetski standardi u Sarajevu

Petodnevni program Leda BH Fashion Weeka Sarajevo bio je u rangu svjetskih modnih događaja, obuhvatajući različite modne revije i prezentacije koje su privukle pažnju ljubitelja mode iz cijelog svijeta.

Alma Musliović i kolekcija SEDAM

Sarajka Alma Musliović, diplomirana komunikologinja i direktorica NovamaS agencije za djecu i tinejdžere, predstavila je svoju novu kolekciju pod nazivom SEDAM u prelijepom ambijentu Galerije Tower, Sarajevo Tower. Ova kolekcija, deseta po redu, namijenjena je snažnim, gracioznim i odvažnim ženama, a modeli su dizajnirani da budu nosivi i danju i noću. Unikatni komadi u crnoj, kraljevsko-zlatnoj i plavoj boji, inspirisani motivima Carskih vina, uz dodatak pažljivo odabranih asesoara, dali su poseban pečat kolekciji.

Energija i ljubav prema modi

Alma je s velikom energijom i ljubavlju radila na kolekciji, što je publika prepoznala i nagradila ovacijama. “Moj voz mode vječno će putovati kroz moje srce, energično, hrabro i s velikom ljubavlju”, izjavila je Alma, ističući kako je dva mjeseca intenzivnog rada na osmišljavanju outfita rezultiralo kolekcijom koja je ostavila jak utisak na sve prisutne. “Rekla bih da je sve izgledalo kao glumačko-modna postavka, uz podjelu djevojaka po licima za svaki model. Osjetila je to i publika koja je velikim ovacijama pozdravila kolekciju”, dodala je.

Zahvale i priznanja

Alma je izrazila svoju zahvalnost Leda BH Fashion Weeku Sarajevo za pruženu priliku, kao i Carskim vinima Međugorje za ukazano povjerenje. Posebnu zahvalnost uputila je svima koji su s njom disali i živjeli njen san dok se pretvarao u stvarnost.