U svijetu postoji jedno carstvo, u njemu caruje drugarstvo… Iako broji 23 godine, to carstvo jednostavno odbija da odraste i izgubi iskrenost, radost i istinsku ljepotu koju nosi djetinjstvo.

Vladarica ovog carstva, Alma Musliović obilježila je desetu godišnjicu svog rada. Na svečanoj proslavi u Bošnjačkom institutu, carstvo NovemaS obasjano je vatrometom ljepote, slapovima radosti i zvjezdanim stazama sreće.

Djeca modne agencije NovamaS i Eho Udruženja su na četiri modne revije predstavila svoje talente kao mali, ali veliki manekeni, a Basics škola je pjesmom razveselila sve prisutne, stvarajući nezaboravan doživljaj.

Mladi manekeni na reviji su nosili modele brendova DeFacto, Latifa fashion, BHcrafts i Alma Design by A.

Latifa fashion, inspiriran bogatstvom bh. kulturnog naslijeđa, nudi dvostrane modele odjeće koji spajaju Istok i Zapad. Asimetrični odjevni komadi daju profinjen izgled gradskim šetnjama, a uz stručnu podršku, svako može kreirati vlastiti stil idealan za sve prilike. Posebna energija Latifa fashion dama osjetila se tokom revije.

DeFacto, turski brend, predstavio je odjeću za cijelu porodicu, modernog dizajna i vrhunskog kvaliteta. Niske cijene i posebne ponude čekale su posjetitelje na drugom i trećem spratu Aria centra.

BHcrafts/Bosanske rukotvorine je nevladina organizacija, uspostavljena i organizovana na izuzetno uspješan način koji objedinjuje kreativne, humanitarne, poslovne i psihoterapijske karakteristike, s ciljem aktivnog uključivanja bosanskohercegovačkih žena različitih etničkih skupina iz oba entiteta, očuvanja kulturne baštine i kvalitativnog unapređenja života u Bosni i Hercegovini.

Alma Design je predstavila kvalitetan i moderan asortiman modnih dodataka, posebno namijenjenih djevojčicama, poput tašnica, cekera i naočala. Svi prisutni su uživali u čarobnom spoju ljepote i stila.