Yasmin Levy, zvijezda world music scene, kantautorka izraelsko-španskog porijekla, premijerno će nastupiti u Sarajevu 10. novembra u dvorani Bosanskog kulturnog centra.

Pjesmu Una Noche Mas, svjetsku ljubavnu himnu, sarajevska publika po prvi put će imati priliku čuti uživo.

Yasmin se u naše krajeve vraća u okviru turneje Balkan Tour, i to nakon koncerata koji su izazvali ogromnu pažnju javnosti i publike ovog ljeta, na festivalima Belgrade River Fest i Banja Luka Fest.

Simbolično, njen nastup u Sarajevu odigraće se upravo u dvorani Bosanskog kulturnog centra, koja je nekada davno bila najveći jevrejski hram u ovom gradu.

Ovaj koncert jedan je od najvećih internacionalnih događaja u Bosni i Hercegovini ove jeseni, a sama umjetnica, sasvim sigurno, publici će prirediti prvoklasan muzički užitak. Snagom glasa i jačinom emocije, Yasmin Levy na svom koncertu vodi nas putem na kojem se zaboravlja sve što nas tišti, prepuštajući nas iskustvu koje zasigurno dovodi do katarze.

U pratnji svojih muzičara, Yasmin stvara doživljaj utemeljen na ladino i flamenco kulturnoj baštini, prožet i modernijim zvukom, interpretirajući priče o ljubavima, posljednjim zagrljajima, rastancima, slaveći život i emocije. Kako se u njenoj muzici jasno osjeća sefardsko naslijeđe i izraelski korijeni, za vokal Yasmin Levy kaže se da je “glas svih kultura Mediterana”, od Izraela do Španije.

Sama pojava Yasmin Levy vjerno dočarava ono o čemu pjeva, budeći jake osjećaje kod publike, zbog čega se ubraja među one umjetnike čiji rad pun potencijal ostvaruje upravo u interakciji s publikom na koncertima. Svaki minut njenog nastupa prožet je emocijama koje publiku vode kroz sjetu, bol, nostalgiju, ali i ljubav kao inspirirajuću pokretačku energiju i radost življenja.

Pjesmama Una Noche Mas, La Alegria, Adio Kerida, Olvidate de mi, te albumima La Juderia, Mano Suave, Libertad, ova umjetnica se upisala u sam vrh top lista najslušanije muzike na planeti.

Ulaznice za koncert Yasmin Levy u Sarajevu prodaju se na blagajni Bosanskog kulturnog centra i online na kupikartu.ba.