U sklopu projekta “Alternativni centar”, u Amfiteatru Doma mladih u subotu, 22. aprila, nastupaju autorski duo “Emi i Muki” i sarajevski bend “No Color”. Koncert počinje u 20:00 sati, a ulaz je slobodan.

Emi i Muki su muzički electro pop duo. Riječ je ocu i kćerki kojima je zajednička osobina ljubav prema muzici. Oboje rade na svojim individualnim projektima, ali posebno uživaju radeći zajedno. Saradnja kreće već sa Emicinih pet godina, kada je uz pjesmu “Disney world”, čiji je autor teksta i muzike njen otac Muki, osvojila treću nagradu na Malom šlageru sezone 2007. godine. Emi i Muki snimili su zajednički video za pjesmu ROB, koja se može pogledati na YouTubeu. U pripremi su nove pjesme, a do sada su zajedno nastupali na nekoliko festivala. Trenutno se pripremaju za snimanje novih videospotova, kao i za ljetne nastupe.

Odrastajući svakodnevno uz muziku i rad svog oca, Emi je veoma uspješno završila osnovnu i srednju muzičku školu, a sada je studentica na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, smjer solo klavir. Pored klasične muzike, Emi se bavi komponovanjem i produkcijom pop muzike. Pjesme piše u indie pop žanru, i to uglavnom na engleskom jeziku. Tekst, muziku i produkciju svojih pjesama radi sama. Do sada je objavila šest singlova i snimila pet videospotova. Ostvarila je uspješnu saradnju sa kanadskom producentskom kućom Funktasy sa kojom je, za vrijeme pandemije, snimila pjesmu Freedom. Naravno, na svim njenim projektima mix i master radio je njen otac.

Muhamed Trnka-Muki je osnivač, gitarista i autor većine pjesama poznate sarajevske grupe Erogene zone. Tokom svoje karijere napisao je brojne hitove kao što su “Menso”, “Ti i Ja”, “Mi nismo isti”, “O, kako miješaš dobro” i mnoge druge. Nakon prestanka rada grupe Erogene zone nastavlja samostalno djelovati kao producent, remikser i nastupati kao DJ i live act izvođač pod pseudonimom GENETIC GRUVES GURU. Do sada je objavljeno pet singlova. U pripremi je album koji se trenutno nalazi u samoj finalizaciji, a neki koncerti su već i odsvirani širom regije. Singlovi su dostupni za pogledati i poslušati na YouTube kanalu.