Emina Bajtarević se, nakon četiri godine, vratila na scenu Supertalenta i ostvarila nevjerojatan uspjeh – osvojila je zlatni gumb, tj. direktan prolaz u polufinale!

U nedjeljnoj epizodi, među 11 novih kandidata, Emina je briljirala svojim jedinstvenim talentima pjevanja i trbuhozborstva.

Nastupila je s lutkom kojeg je nazvala Deda, izvodeći duet svevremenskog hita “My Way” Franka Sinatre. Njena izvedba nije ostala neprimijećena – žiri, publika i voditelji Igor Mešin i Frano Ridjan bili su oduševljeni. Kruna uspjeha bio je zlatni gumb koji su joj dodijelili voditelji kao priznanje za iznimnu umjetničku izvedbu.

Ni Fabijan Pavao iz žirija nije krio oduševljenje, rekavši da je Emina podigla trbuhozborstvo na novu razinu, nazivajući to definicijom supertalenta. Maja Šuput nije štedjela riječi hvale, izjavivši da je Emina toliko dobra da ozbiljno sumnja da bi je iko mogao nadmašiti u ovoj sezoni.

Emina se natjecala i prije četiri godine u Supertalentu, kada je svojim audicijskim nastupom izazvala također veliko oduševljenje. Pjevala je uz gitaru i predstavila se pjesmom “Ako znaš bilo što” grupe Azra. Mlada pjevačica je te godine došla do polufinala kada je izvela pjesmu Bijelog dugmeta “Sanjao sam noćas da te nemam”.

Komentari gledatelja potvrđuju da je Emina apsolutno zaslužila ovo priznanje, nazivajući njen nastup čarolijom i istinskim supertalentom.

Emina Bajtarević ima 24 godine, rođena je u Kaknju, odrastala je u Sarajevu, a studirala u Zenici gdje je završila Kulturalne studije na Filozofskom fakultetu UNZE, i to kao student generacije. Master studij pohađala je u Oslu. Trenutno je asistentica na katedri za Kulturalne studije fakulteta u Zenici.