U Amfiteatru Doma mladih, 8. augusta s početkom u 21:00 sati, očekuje vas hip hop spektakl sa gostom „Smoke Mardeljano“.

Miloš Stojanović – Smoke Mardeljano rođen je u Beogradu na Voždovcu, a predstavit će se sarajevskoj publici sa svojim novim albumom „Neka teče“.

Zašto je Smoke Mardeljano poseban i jedinstven u onome što radi, publika je mogla vidjeti u dokumentarnom filmu “Ja repujem”.

https://www.youtube.com/watch?v=hU5-M7Y0Bew

Glavne karakteristike njegovog muzičkog izraza su nevjerovatne lirske vještine, izrazit FLOW i oštre ubitačne rime sa tvrdim hip hopom uprljanim oštrim uličnim zvukom. Rep je život za ovog umjetnika, a on ga uvjerljivo živi i prenosi širom regije.Vanserijski MC rođen sa suboktaverom u grlu. Kao da slušate dva vokala koji besprijekorno surfaju preko bitova hiperrealnom lirikom.

Smoke Mardeljano iza sebe ima jedan EP i četiri albuma, “Znaš me znam te” iz 2015. godine, “Ja repujem” iz 2017. godine, “To je rep” iz 2019. godine i prošlogodišnju suradnju s Ajsom Nigrutinom, “Kad goveda utihnu” na kojem se nalazi i hit “Umro je trep“.

Novi album “Neka teče”, Mardeljano je najavio singlom “Ulična svetla”, a cjelokupan novi materijal snimljen je uz podršku repera s kojima je sarađivao i ranije – Đusa, već spomenutog Ajsa Nigrutina i benda Who See. Na albumu se nalaze 22 pjesme, a sam Mardeljano je izjavio da je on za “sve nas koji živimo kulturu”.

Istog dana, tokom popodneva, Smoke Mardeljano bit će dio Red Bull Raplika Workshopa u Domu mladih, od 16 do 18 sati. Red Bull Raplika najpopularnije je i najmasovnije freestyle rap takmičenje na Balkanu, a mladi, talentovani MC-ijevi koji se jednog dana žele okušati na velikoj sceni, 8. augusta će imati priliku da uče i vježbaju sa najboljima. Mentori će im pored Mardeljana biti neizostavni Frenkie, Helem Nejse i prošlogodišnja pobjednica Red Bull Raplike, MC Nancy.

Support Smoke Mardeljanu na koncertu će biti DJ Mrki, a warm up Zlijay.

Ulaznice po cijeni od 10 KM se mogu kupiti na platou Skenderija i online na https://entrio.ba/