Foto: Alen Hadžić Morris i Emina Memija

Škola akustične i električne gitare odvija se individualno i u grupama u trajanju od 45 minuta sedmično a termini se organizuju u dogovoru sa profesorima. Polaznici imaju mogućnost učiti razne stilove sviranja (klasična muzika, rock, pop, blues i osnove jazza), a sve prema individualnim željama. Škola gitare počinje sa najjednostavnijim primjerima kompozicija, pa višeglasnim za gitaru, a za ostale pravce se počinje sa osnovnim vježbama uz kasnije savladavanje specifičnosti željenog muzičkog stila. Polaznici će razviti muzikalnost, ritmičnost, koordinaciju i koncentraciju, te pravilno držanje tijela, koje doprinosi pravilnom načinu sviranja gitare.

Faruk Kadić

Faruk Kadić

iMTM/Rockschool: Odjel za akustičnu i električnu gitaru

Rođen 17.02.1976. u Sarajevu, Emir Jugo gitaru počinje svirati već od ranog djetinjstva. Sa nepunih 15 godina osniva svoj prvi autorski bend “Apokalipsa”, koji na festivalu “Nove nade nove snage” 1991. godine osvaja sva tri prva mjesta (glasovi publike, stručnog žirija i nagrada za najmlađi bend). Zajedno sa kolegama iz “Apokalipse” 1999. godine osniva bend “Knock Out” koji sa albumom “Jednom kad sve ovo” postiže vrtoglavi uspjeh. Bend “Knock Out” na muzičkoj dodjeli nagrada “Davorin” osvaja nagrade za najbolji rock bend, najbolji rock album, najbolju mušku vokalnu izvedbu, a Jugo je nominovan za instrumentalistu godine (gitara). Sa albumom pod nazivom “Riječi” na 3. dodjeli nagrada “Davorin”, osvaja nagradu za zbirku tekstova za muziku za album “Riječi” i po drugi put biva nominovan za instrumentalistu godine (gitara). Kroz studijski rad kao gitarista, autor, aranžer i producent sarađuje sa mnogim izvođačima u Sarajevu i BiH. Uporedo sa studijskim radom svira po klubovima sa skoro svim Sarajevskim cover bendovima. Kao free lance gitarista surađuje sa vodećim autorima na muzičkoj sceni BiH. Autor je muzike za dokumentarne filmove, animirane filmove, tv jinglove, reklame i drugo. Pored gitare, voli da svira bubnjeve. Aktivan je kao klubski muzičar, a njegov rad su prepoznali i neki od proizvođača gitarske opreme sa kojima uspjesno suradjuje dugi niz godina. Promotor je Q.Rich hand made gitara, Dawner Prince gitarskih efekata i Tesla gitarskih magneta. Na poziv Dine Šarana 2011. godine priključuje se bendu “Letu Stuke” a 2018. godine izdaje solistički instrumentalni singl pod nazivom “Full house”, na kojem kao gosti učestvuju Mario Rasić (Majke) i Amar Češljar (Letu Stuke, Dino Merlin). Pored stalnih angažmana u svom primarnom bendu Letu Štuke, često surađuje sa izvođačima Hrvatske muzičke scene.

Omar Ćurčić

Omar Ćurčić

Kroz višegodišnje iskustvo mentora akustične i električne gitare, razvio sam stil podučavanja, koji pomaže učenicima da izraze svoju muzikalnost u atmosferi ohrabrenja, intelektualne radoznalosti i umjetničke izvrsnosti. Njegujući individualan pristup u skladu sa njihovim interesima, moj cilj je da pomognem svojim učenicima da steknu prirodnu, sveobuhvatnu i besprijekornu tehniku, koja će trajati doživotno. Kako bi proširili svoje muzičke horizonte, kroz Rockschool program upoznajemo učenike sa raznovrsnom literaturom, omogućujući im da se posvete muzici koju vole i razmišljanju o onom što sviraju, jer muzikom šaljemo različite poruke. Moja uloga kao mentora nije samo da poboljšam i usavršim urođene sposobnosti učenika, već i da ih učinim najboljom verzijom sebe kao muzičara”, rekao nam je Emir Jugo.

Lajla Livnjak

Lajla Livnjak

Smješten u ulici Obala Kulina bana 24 u Sarajevu, iMTM razvija edukativnu platformu za izvođačke umjetnosti a od januara 2018. godine postao je oficijelni predstavnik ”Rockschool” iz Londona za cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine (RSL). Program RSL-a je internacionalno priznat, sastoji se iz osam levela muzičkog obrazovanja, i to iz oblasti: pjevanje, muzička produkcija, muzički teatar, gluma, instrumenti (gitara, klavir, bas gitara, bubnjevi, ukulele), teorija muzike i moderni plesovi. Staff iMTM-a su prvenstveno bh. profesori sa višegodišnjim radnim iskustvom van granica Bosne i Hercegovine, koji su školovani u Engleskoj, Americi, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Od 2021. godine iMTM je punopravna članica mreže International Theatre Institute/UNESCO Network for Higher education in Performing Arts, kao jedina institucija iz Bosne i Hercegovine. Upisi u iMTM su kontinuirano otvoreni, a nastava se odvija individualno prema sedmičnim rasporedima i u dogovoru sa polaznicima i mentorima.

Pridružite se – upis je u toku!
Prijave slati na email info@mtm.ba
Za više informacija kontaktirajte 062/559-862