U petak, 8. septembra 2023. godine, Sarajevska filharmonija otvara svoju jubilarnu 100. koncertnu sezonu i za ovu priliku pripremila je posebne senzacije za svoju publiku.

Kao gosti solisti, prvi put uz orkestar Sarajevske filharmonije publici će se predstaviti dvojica vrhunskih umjetnika koji dolaze iz Švicarske, umjetnici svjetskog renomea Conradin Brotbek, violončelist i Ernesto Molinari, klarinetist i kompozitor.

Na ovom koncertu uživaćemo u izvedbi sjajnog i izuzetno popularnog Koncerta za violončelo i orkestar u h-molu češkog kompozitora Antonina Dvořáka, te njegovoj Karneval uvertiri koja predstavlja slavlje i radost čovječanstva, te kompoziciji za bas klarinet i orkestar Red in Blue Ernesta Molinaria, kompoziciji koja je komponovana za ovu priliku i koja će doživjeti svjetsku premijeru upravo na ovom koncertu.

“Radujemo se početku nove sezone, ponovnom druženju s našom publikom, i obećavamo sezonu koja će biti najbolja do sada”, poručio je direktor Sarajevske filharmonije Vedran Tuce.

Koncert se održava u Narodnom pozorištu Sarajevo, 8. septembra s početkom u 20 sati, a ulaznice su već u prodaji online putem www.kupikartu.ba, kao i na svim njihovim registrovanim prodajnim mjestima.