Foto: Velija Hasanbegović

Večeras je na pozorišnom Trgu Susan Sontag upriličen spektakularan koncert „Glumci pjevaju hitove“ u muzičkoj režiji Lejle Jusić, a uz pratnju Sarajevske filharmonije kojom je dirigovao maestro Emir Mejremić.

Na programu su se našli muzički hitovi poput: „Il je vedro, il oblačno“, „Empty Chairs At Empty Tables“, „Over The Rainbow“, „Maniac“, „Mamma Mia“, „Show Must Go On“.

Sarajevska publika uživala je u izvedbi glumica i glumaca: Jasne Žalice, Feđe Štukana, Vedrane Božinović, Džane Pinjo, Ermina Brave, Marija Drmača, Dženite Imamović Omerović, Merime Lepić Redžepović, Mone Muratović, Aldina Omerovića, Sanele Pepeljak, Sanjina Arnautovića, Sare Seksan i Hane Zrno.

„Odabirom nekih od najljepših bezvremenskih hitova, koji su dodatnu popularnost stekli i kroz sada već kultne filmove bosanskohercegovačke i svjetske kinematografije, donosimo dašak tradicije, ali i Broadwaya i popularne muzike. Ovaj jedinstveni muzički događaj pokazat će raskoš talenta glumaca i glumica različitih generacija koji na svoj osoben način pjevaju uz orkestar Sarajevske filharmonije pod dirigentskom palicom Emira Mejremića. Unaprijed se radujemo i narednim izdanjima ovog muzičkog putovanja, kada ćemo kreirati nove programe i na pozornici ugostiti i druge glumce i glumice kojima je pjevanje upotpunilo glumačke angažmane“, izjavila je uoči koncerta Lejla Jusić, muzička rediteljica.

Kultura na ulice 2023! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu sa Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je da, kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.

Ulaz na sve događaje u produkciji specijalnog programa Narodnog pozorišta Sarajevo „Kultura na ulice 2023!“ je besplatan.