Ivan Otašević (violina) i Snježana Popović Vuleta (klavir) održaće koncert u okviru Festivala Baščaršijske noći, u ponedjeljak, 24. jula, u Galeriji BKC-a s početkom u 20.30 sati. Visok izvođački nivo i zahtjevne kompozicije čuvenih kompozitora krase nastupe ovih umjetnika, a na programu koncerta će biti djela koja su komponovali Giuseppe Tartini, Eduard Grieg, Ernest Bloch i Henryk Wieniawski. Ulaz na koncert je slobodan.

Ivan Otašević prvi ciklus studija i magistarske studije uspješno završava u klasama prof. Uroša Pešića i prof. Marije Jokanović u Beogradu. Jedan je od osnivača Banjalučke filharmonije 2010. godine, u kojoj je angažovan kao direktor i umjetnički rukovodioc, te je sa tom filharmonijom nastupao na preko 150 koncerata u zemlji i inostranstvu. Nastupa također i sa Zrenjaninskim kamernim orkestrom, Crnogorskim gudačkim orkestrom, UaMO „Stanislav Binički“. Od 2005. godine je zaposlen na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci i trenutno je predavač u zvanju vanrednog profesora na smjeru Violina. Od 2012. godine je rukovodilac Katedre za gudačke instrumente.

Snježana Popović Vuleta osnovno i srednje muzičko obrazovanje stekla je u muzičkoj školi „Vlado Milošević“ u Banjoj Luci. Diplomirala je 2000. godine, a magistrirala 2010. godine na Fakultetu muzičke umetnosti, u Beogradu. Trenutno radi na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci u zvanju redovnog profesora na predmetima Klavir, Klavirski praktikum i Korepeticija i čitanje s lista.