Muzičari koji već 35 godina zaredom pune beogradski Sava centar i koji imaju poseban i originalan muzički izraz, imaju i veliki broj poklonika u Bosni i Hercegovini.

Legende već decenijama njeguju zvuk koji jednako vole ljubitelji starogradske muzike, kao i oni koji vole malo moderniji zvuk, jer je kod Legendi taj spoj savršeno uklopljen u jedinstven zvuk, zvuk Legendi. Ono što ovu muzičku grupu čini posebnom, svakako jesu tekstovi.

“Mi nikada nismo pratili trendove i uvijek smo se držali svojih principa. Nismo bili ni narodnjaci, ni zabavnjaci, već nešto između. Mi smo u biti spoj raznih pravaca čija je osnova tradicionalna i starogradska muzika. Ponosni smo na to što i dalje stvaramo autorsku muziku i što imamo bogat repertoar, ali i vjernu publiku svih 35 godina našeg muzičkog postojanja”, rekli su.

Legende su omiljene i u Bosni i Hercegovini gdje se za njihove koncerte, gotovo po pravilu, traži karta više.

U okviru niza koncerata koje je najavio Centar Skenderija, Legende nastupaju u Domu mladih 3. novembra 2023. godine, s početkom u 20:00 časova, a u sklopu 9. Sajma bosanskohercegovačke privrede.

Ulaznice za ove koncerte možete pronaći na biletarnici Centra Skenderija po cijeni od 15 KM.