Foto: Alen Hadžić Morris i Arhiva iMTM-a

Smješten u ulici Obala Kulina bana 24 u Sarajevu, iMTM razvija edukativnu platformu za izvođačke umjetnosti a od januara 2018. godine postao je oficijelni predstavnik ”Rockschool” iz Londona za cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine (RSL). Program RSL-a je internacionalno priznat, sastoji se iz osam levela muzičkog obrazovanja, i to iz oblasti: pjevanje, muzička produkcija, muzički teatar, gluma, instrumenti (gitara, klavir, bas gitara, bubnjevi, ukulele), teorija muzike i moderni plesovi. Staff iMTM-a su prvenstveno bh. profesori sa višegodišnjim radnim iskustvom van granica Bosne i Hercegovine, koji su školovani u Engleskoj, Americi, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Od 2021. godine iMTM je punopravna članica mreže International Theatre Institute/UNESCO Network for Higher education in Performing Arts, kao jedina institucija iz Bosne i Hercegovine.

Upisi u iMTM su kontinuirano otvoreni, a nastava se odvija individualno prema sedmičnim rasporedima i u dogovoru sa polaznicima i mentorima.

Ajsela Zoronjić

Predstavljamo voditeljicu Odjela pjevanja iMTM-a

Od 2019. godine iMTM odjel pjevanja vodi Ajsela Zoronjić. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu na Odsjeku za Muzičku teoriju i pedagogiju. Igrala je naslovne uloge u bh. mjuziklima “Briljantin” 2013. godine, “Footloose” 2014. i “Prljavi ples” 2015. godine, koji su u produkciji iMTM-a imali premijere u Narodnom pozorištu Sarajevo, Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, Bosanskom kulturnom centru Sarajevo i KKD Ivana Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj.

Kao prateći vokal ostvarila je saradnju sa mnogim pop/rock muzičarima u regionu, među kojima je i Dino Merlin, sa kojim je koncertirala širom svijeta. Kao vokalistica angažovana je na mnogim studijskim i live izvedbama/koncertima. Članica je grupe najboljih bh. muzičara “Poruka u boci”, a saradnica je Muzičke produkcije BHRT-a gdje redovno nastupa kao solistica u emisiji “Konačno petak”. Njeni polaznici uspješno polažu RSL ispite i dobitnici su mnogih nagrada, među kojima je najnovija i nagrada za učenicu Asju Muftić za najbolji pop rock vokal na festivalu dječije umjetnosti FEDU 2022.

Pjevanje sjedinjuje jezik uma, tijela i duše, čije temeljno poznavanje i njegovanje animira i moj život kao mentorice i umjetnice. Kada podučavam tehnikama pjevanja, istovremeno razmišljam i o razvoju ličnosti učenika i sposobnostima uključivanja i povezivanja sa širokom lepezom pjevačkog repertoara. Pjevanju pristupam s velikom radošću i strastveno nastojim pomoći svakom pjevaču, da otkrije svoj jedinstveni profesionalni put u vokalnoj bezvremenskoj umjetnosti. Moj primarni cilj je pomoći svojim učenicima da zvuče onako kako žele, u skladu sa muzičkim stilovima, te da se izgrade kao suvereni pjevači”, ističe Ajsela Zoronjić.

Pridružite se – upis je u toku!
Prijave slati na email info@mtm.ba
Za više informacija kontaktirajte 062/559-862