Foto: Emina Memija i Arhiva iMTM-a

Smješten u ulici Obala Kulina bana 24 u Sarajevu, iMTM razvija edukativnu platformu za izvođačke umjetnosti a od januara 2018. godine postao je oficijelni predstavnik ”Rockschool” iz Londona za cijelu teritoriju Bosne i Hercegovine (RSL). Program RSL-a je internacionalno priznat, sastoji se iz osam levela muzičkog obrazovanja, i to iz oblasti: pjevanje, muzička produkcija, muzički teatar, gluma, instrumenti (gitara, klavir, bas gitara, bubnjevi, ukulele), teorija muzike i moderni plesovi. Staff iMTM-a su prvenstveno bh. profesori sa višegodišnjim radnim iskustvom van granica Bosne i Hercegovine, koji su školovani u Engleskoj, Americi, Austriji, Njemačkoj, Francuskoj, Srbiji, Hrvatskoj i Crnoj Gori. Od 2021. godine iMTM je punopravna članica mreže International Theatre Institute/UNESCO Network for Higher education in Performing Arts, kao jedina institucija iz Bosne i Hercegovine. Upisi u iMTM su kontinuirano otvoreni, a nastava se odvija individualno prema sedmičnim rasporedima i u dogovoru sa polaznicima i mentorima.

Emina Memija

Odjel za bas gitaru

Almir Nezić rođen je u Bihaću, gdje završava osnovno i srednje obrazovanje, a potom 2009. godine diplomira na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, na instrumentalno-gudačkom odsjeku – kontrabas. Postdiplomski studij završava u Italiji na Conservatorio di Musica “Giuseppe Tartini” di Trieste – kontrabas, gdje studira od 2016-2020. godine u klasi Maestra Stefano Sciascia. Od 2004. godine zaposlen je u JU Sarajevska filharmonija na poziciji muzičar – kontrabasista. Još od ranog djetinjstva njegova velika ljubav je bas gitara i kroz kompletno svoje obrazovanje nastavlja aktivno svirati i nadograđivati svoje vještine, svirajući u različitim formacijama kao što su: pop rock, funk, jazz i etno muzika. Kroz dugogodišnje iskustvo nastupao je i radio sa velikim umjetnicima, kao što su Nataša Atlas i Mery Vilson, a 2002. godine snima album sa bendom Kix na domaćoj i regionalnoj sceni. Također, sarađivao je sa mnogo domaćih izvođača zabavne i narodne muzike.

Omer Fočo

Svaki čas sa učenicima pričinjava mi veliku radost i zadovoljstvo, jer sam sudionik na njihovom putu ostvarivanja svog punog potencijala, kao mladih bas gitarista, ali i umjetnika. Čak i kada je pred nama težak zadatak, pristupamo mu sa lakoćom u želji da ga savladamo kao još jedan muzički izazov. Pedagogija je, praktično, škola međusobnog učenja u okviru koje pedagozi usavršavaju muzičko razumijevanje, ali i ideje učenika, nakon čega nastupa zajedničko istraživanje tehnika i strategija, koje su aplikativne na njihov uzrast i u skladu sa individualnim potrebama. Bas gitarista je, pored bubnjara, okosnica svakog muzičkog benda. Stoga je i škola bas gitare od iznimnog značaja za muzički univerzum“, kaže Almir Nezić.

Azra Hrnjica

Pridružite se – upis je u toku!
Prijave slati na email info@mtm.ba
Za više informacija kontaktirajte 062/559-862