Novi projekat perspektivne mlade muzičarke Mile BK aka Milica Bonar, pjesma „D-dimer“, objavljena je na svim svjetskim digitalnim platformama i čeka na svoju publiku. „D-dimer“ je drugi singl Mile BK koji stiže nakon njenog prvijenca „Tranzit“, a govori o suočavanju sa teškim stanjima i problemima, te prevazilaženju kriza prilikom borbe sa navedenim. Pjesma je nastala na klinici u Istanbulu i posvećena je borbi za život bliskih osoba Mile BK.

„Pjesma se također odnosi i na stanja uzrokovana depresijom, sa kojom sam se na ličnom planu godinama borila. Stvari za kojima trčimo u našim svakodnevnim životima ne traju vječno, ratovi su najbolji primjer toga da danas jesmo – sutra nismo, bolest ili gubitak novca, također. Bez bitnih stvari u životu je lako ostati igrom sudbine, bez obzira na uloženi trud ili novčana sredstva.

Iako je u pjesmi korišten metaforički, D-dimer u medicinskom smislu predstavlja konkretan pojam, a njegova povišena vrijednost zahvata pacijente koji se bore sa tromboembolijom, kardiovaskularnim bolestima, depresijom ili poteškoćama u trudnoći, dok je za nas možda više prepoznatljiv u kontekstu aktuelne pandemije koronavirusa, gdje je povišena vrijednost D-dimera uobičajena manifestacija kliničke slike takvih pacijenata“, navodi Mila.

Millica Bonar je rođena u Sarajevu 1985. godine, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te studij novinarstva i odnosa s javnošcu. Radila je u medijima, pohađala časove klavira, plesa i baleta, a članica je i Mješovitog hora Akademskog kulturnog centra Slobodan Princip Seljo. U sklopu nastave koju je pohađala na sarajevskom iMTM-u, educirala se za komponovanje na muzičkim softverima. Autor je svojih dosadašnjih pjesama i muzike.