Gitarski virtuoz Mirza Redžepagić objavio je video spot za singl ‘Breeze of Delight’. Video potpisuje Monika Andrić.

Kompozicija “Breeze of Delight”, objavljena krajem novembra 2023., predstavlja fuziju flamenka i jazza, inspiriranu flamenko stilom Alégrias. Na ovoj kompoziciji Mirza surađuje s internacionalnom ekipom muzičara – Juan Pablo Arias na bubnjevima, Michael Ventura na saksofonu i Felipe Ribeiro Santos na klaviru. Produkciju potpisuje Shabnam J. Kermani, miks je djelo Jesusa Martineza, dok je mastering povjeren Felipeu Ribeiru Santosu. Singl je snimljen u “El Spot Studios” u Valenciji.

Redžepagić, koji je na Berklee College of Music stekao Master diplomu na odsjeku “Contemporary Performance with Production”, ističe da je upravo Berklee bio ključan u formiranju njegove muzičke vizije. Na ovom prestižnom univerzitetu, Mirza je bio okružen muzičarima iz cijelog svijeta, čime je stvorio inspirativno okruženje za suradnju i stvaranje muzike.

Video za “Breeze of Delight” dodatno pojačava doživljaj muzike, noseći potpis redateljice Monike Andrić. Kroz vizualnu priču, Monika je uspjela uhvatiti emocije i atmosferu koju ova kompozicija nosi.

Mirza najavljuje izlazak albuma na proljeće 2024. godine. Album će predstaviti suradnju s 15 muzičara iz raznih dijelova svijeta, uključujući SAD, Brazil, Kolumbiju, Indiju, Kipar, Jordan, Pakistan i mnoge druge. Očekuje se da će ovaj album biti istinsko svjedočanstvo o univerzalnom jeziku muzike, promovišući raznolikost i jedinstvo kroz fuziju zvukova i kultura.