Iako je kiša skoro pomrsila planove, Opatija je večeras svjedočila nevjerojatnom glazbenom spektaklu. Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo, umjesto na Ljetnoj pozornici, održali su koncert u dvorani Marino Cvetković. Ovaj svjetski poznati sastav, čiji zvuk kombinira rumbu, flamenco, salsu i tradicionalnu romsku glazbu, okupio je brojne obožavatelje i ljubitelje glazbe.

Unatoč nevremenu, zvuk gitara i ritam latino glazbe ispunili su zrak, prenoseći prisutne na egzotično glazbeno putovanje.

Tonino Baliardo, virtuoz na gitari i jedan od osnivača Gipsy Kingsa, predvodio je sastav svojim maestralnim sviranjem i karizmatičnom prisutnošću na pozornici. Publika je bila oduševljena njihovim najvećim hitovima poput “Bamboleo”, “Djobi Djoba” i “Volare”, ali također su imali priliku čuti i pjesme s njihovog najnovijeg albuma “Renaissance”.

Nakon nekoliko sati neumornog sviranja, Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo završili su svoj nastup s velikim aplauzom i ovacijama publike koja je bila oduševljena nevjerojatnim glazbenim doživljajem. Ovaj koncert će zasigurno ostati u sjećanjima prisutnih kao dokaz da prava glazba prevladava sve prepreke. Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo dokazali su svoju glazbenu virtuoznost i neospornu sposobnost da stvore nezaboravan doživljaj. Nakon Opatije, Gipsy Kings sele na jug gdje će 30. kolovoza  otvoriti festival “S okusom soli” na splitskom Sustipanu.