Foto: Marko Edge

Pulsirajuća energija festivala Garden of Dreams privukla je rijeke mladih, ali i onih malo starijih, željnih dobre zabave, na OPEN AIR lokaciju u Kampusu Univerziteta u Sarajevu. Posjetitelji iz BiH i raznih krajeva svijeta, posebno iz naših susjednih zemalja, pristigli su u velikom broju kako bi uživali u najnovijem izdanju festivala Garden of Dreams.

Muzička oaza poznata kao Garden of Dreams, otvorila je svoja vrata. Prva noć ovogodišnjeg festivala odisala je nevjerojatnom energijom, vođena vrhunskom muzikom, zaraznim ritmovima plesa i vrhunskom produkcijom.

Nakon zagrijavanja uz RnB hitove Brown Sugara, koji su bili više nego dovoljni da podignu energiju publike, nastavilo se s energičnim crnogorskim hip-hop duom Who See i sjajnim nastupom hrvatskog repera Vojko V. No, vrhunac večeri, bez sumnje, bio je nastup britanske zvijezde Toma Odell-a, čija je emotivna i snažna izvedba ostavila publiku bez daha.

Sarajevski bend Velahavle i beogradski rock sastav Artan Lili dodatno su pojačali tempo, stvarajući svojevrstan uvod u vrhunac večeri – nastup britanske zvijezde Toma Odell-a. Autor hita “Another Love” je svojim nadahnutim nastupom podigao atmosferu do usijanja. Publika, okupana u svjetlostima i vatrometima emocija, zajedno je pjevala s ovim mladim talentom, stvarajući nezaboravnu harmoniju koja je odjekivala prostorom festivala. Ovaj nastup, pun strasti i energije, nije ostavio ravnodušnim ni jednog posjetitelja, pretvarajući noć u nezaboravni muzički doživljaj.

Večeras nas očekuje noć prepuna muzičkih čarolija. Mjesto događanja se seli u Dom mladih, ali ne brinite, muzika, zabava i visoki duh festivala ostaju nepromijenjeni, sa dva floor-a i KOMPLETNIM FESTIVALSKIM LINEUP-om za jednu noć! Očekuje nas audiovizuelni spektakl. Vrata Doma mladih se otvaraju za sve sanjare spremne za nastavak ove muzičke avanture, a danas će iz dubina tog svijeta izroniti posebna poslastica za ljubitelje elektronske muzike. U Sarajevo dolaze, majstor elektronske scene, harizmatični Chris Liebing i ikona među DJ-evima, Âme. Ova muzička simfonija obećava ne samo zvučni spektakl, već i vizuelni doživljaj koji će upotpuniti večerašnju noć.

No, vrtlog muzičkog užitka ne završava sa njima. Još jedna impresivna postava talentovanih umjetnika, uključujući Recondite, Woo York, Echonomist, Ruede Hagelstein, After Affair, Kristijan Molnar, Rajot, Goran Emkić, Luka Čikić, Ena Smajić i Adnoir, pretvara Dom mladih u pravo središte elektronskog zvuka. Danas, Garden of Dreams ne samo da je muzički festival, već i jedinstveni svijet, spreman da premaši sve granice!

Još nije kasno da se pridružite najboljoj zabavi u gradu. Cijena ulaznice za večerašnji spektakl je 50 KM.