Promocija albuma “Blista”, prvijenca kantautorice Esme Numanović, održana je jučer u Sarajevu. Jedanaest pjesama, za koje su tekst i muziku pisali Damir Imamović, Zlatko Karahodžić i Esma Numanović obogatilo je bosanskohercegovačku pop scenu.

Foto: Imrana Kapetanović

Ovo je veliki dan za mene i sve nas koji smo radili na albumu ‘Blista’ tokom prethodne četiri godine. Moj pop-soul album sadrži 11 novih pjesama na bosanskom jeziku i sada ih puštam da nađu svoj put do publike. Nadam se da ćete slušajući moje pjesme dobiti radost i utjehu baš onda kada vam je to potrebno“, kazala je Esma.

Album Blista sniman je tokom prethodne dvije godine u dva sarajevska muzička studija: 5D Studio i Studio Modra Rijeka. Za mix i mastering zaslužan je Eric Bajramović, a muzički producent albuma je Damir Imamović.

Teško je bilo šta reći, a da ne bude previše emotivno. Esma je začarala sve nas svojim glasom, pjesmama, energijom i nevjerovatnom upornošću“, izjavio je Imamović.

Album Blista dostupan je na svim digitalnim platformama za slušanje muzike, a na ovom linku nalazi se lista sa svim pjesmama, pratećim tekstovima i drugim informacijama na jednom mjestu.

Esma Numanović je bosanskohercegovačka kantautorica rođena 16. novembra 1992. godine u Njemačkoj. Nakon decenije aktivnog bavljenja muzikom, Esma je 2019. godine odlučila posvetiti se solističkoj karijeri.

Albumom Blista (2024) Esma postavlja temelje za dugo sanjanu kantautorsku karijeru. Više informacija potražite na www.esmanumanovic.com.