Pomalo već mirišu ljetne noći… U tišini doma ili uz svirku u omiljenom kafiću, jednog predvečerja poručili ste Jack i najednom su u vaša sjećanja navrla ona lumpovanja prošlog ljeta koja, čini se, još uvijek osjećate svakim damarom svoga tijela…

Neki blagi nemir budi nestrpljenje – kada ćemo sve ponoviti?!

Paaa… samo još malo strpljenja je potrebno, a prognoze obećavaju – bit će ovo vruće ljeto s uvijek ledenim osvježenjem!

U Mostaru sve počinje

Najdraži gospodin, džentlmen koji je tu da razgali vaša nepca i nježno opije, na ljetne muzičke festivale stiže s cijelom porodicom i proputovat će BiH – od Mostara do Tjentišta.

Od klasičnog Jack Daniels’a Old No. 7 do slatkastog Honeya, svaka varijanta viskija iza etikete ovog brenda uvući će vas u svoju priču.

Razgalit će vas pod vrelim hercegovačkim suncem na Mostar Summer Festu od 27. do 29. juna, uz pirkanje planinskih vjetrova na kampovanju na OK Festu na Tjentištu od 19. do 21. jula, na užarenom asfaltu glavnog grada za vrijeme trajanja najvećeg Sarajevo Film Festivala od 16. do 23. augusta kojeg su srebreni sponzor, pa sve do kraja sezone ponovo na Neretvi na MOBA Street Food Festu od 28. augusta do 1. septembra.

Porodično stablo Jack Danielsa

A ko su to članovi porodice koja potječe iz najstarije registrovane američke destilerije osnovane u 19. vijeku u Lynchburgu, Tennessee, gdje se viski filtrira kroz javorov ugalj, metodom poznatom kao Lincoln County Process, a kojoj Jack duguje glatkost i karakteristični ukusu koji ga izdvaja od ostalih viskija.

Precizna receptura tada tinejdžera, a osnivača Jaspera Newtona “Jack” Daniela još uvijek se koristi, a njegov vjerni svjedok kroz godine je i danas i sam “stub” brenda – Jack Daniels Old No. 7, poznat po svom jedinstvenom, glatkom ukusu koji se postiže jedinstvenim procesom filtriranja kroz javorov ugalj. Ovaj klasik među viskijima karakterizira se balansiranim aromama slada, dima, i vanile, s nježnim završetkom koji ostavlja utisak na nepce.

Tu je slađa, glatka varijanta – Jack Daniels Honey koja kombinira bogatstvo originalnog Jack Daniels viskija s ukusom pravog meda. Ovaj liker nudi zavodljivu slatkoću koja se savršeno uklapa s toplim, začinjenim notama viskija, čineći ga idealnim za one koji preferiraju blaži alkoholni napitak ili žele da eksperimentišu s koktelima.

Gospoda među viskijima, najrafiniraniji u liniji – Gentleman Jack, sa svojim suptilnim notama citrusa, drveta, i začina, viski je koji će cijeniti poznavaoci onih koji traže elegenciju.

Tražite li pak samo osvježenje u ljetnim noćima, Jack Daniel’s Tennessee s hrskavom zelenom jabukom donosi osvježavajući i zadovoljavajući okus.

Ukoliko želite nekog iznenaditi Jackom, a ne znate prosuditi koji je tip – u poklonima za najmilije možete pronaći zanimljive kombinacije!