Sarajlija s adresom Mejtaš 3, Zijo Rizvanbegović, poslije nekoliko decenija i hiljade koncerata po cijelom svijetu, sa svojom grupom Valentino, zatvara krug u svom rodnom gradu, tamo gdje je prije 40 godina počeo i odsvirao svoj prvi veliki koncert u krcatom Domu mladih.

Volim te još, Oka tvoja dva, Bez tebe, Samo sklopi okice, Idu ptice selice i desetine drugih pjesama uz koje su rasle, a i danas odrastaju, neke nove generacije.

Tako će biti i 40 godina poslije na istom mjestu gdje je sve i počelo. Ovaj koncert bit će prilika mlađim generacijama da čuju uz koje su se to pjesme njihovi roditelji zaljubljivali, veselili, a ponekad i suzu krišom pustili.

Legende pop-rock scene osamdesetih ovim će nastupom proslaviti četrdesetu godišnjicu karijere, te zajedno s publikom pjevati ultimativne hitove grupe.

Kao predgrupa će nastupiti mladi kantautorski duo iz Sarajeva – Domine. “Zajednički rad smo započeli prije nekoliko godina sviranjem obrada nama drage domaće i strane pop-rock muzike. Ubrzo se javila želja da se počnemo baviti autorstvom, i to nam je dalo novu motivaciju i elan za daljnji rad. Od tog trenutka, glavni cilj nam je promocija naše autorske muzike. Iza sebe imamo nekoliko objavljenih pjesama“, rekli su članovi benda Domine.

Karte za koncert grupe Valentino uskoro će biti puštene u prodaju, a više informacija uslijedit će naknadno.

Dragi naši, s vama slavimo rođendan 40+ i zato dođite da promuknemo zajedno“, poručila je grupa Valentino.

Također, karte za koncert grupe Legende, koji će se održati 3. novembra u Domu mladih, u sklopu IX. Sajma bosanskohercegovačke privrede, puštene su u prodaju po cijeni od 15 KM, a možete ih pronaći na biletarnici Centra Skenderija.