Disco Gripa najavljuje novo druženje koje će se održati u Amfiteatru Doma mladih, u subotu 24. juna, od 22:00 do 02:00.

Pokretač čuvenog klupskog dešavanja Disco Gripa je Dino Ćatović ili DJ Nodi, radijski DJ i voditelj preko dvije decenije. Disco Gripa je započela davne 2002. godine kao parodija na filmski klasik “Saturday Night Fever” u klubu Access, smještenom u kampusu Univerziteta u Sarajevu. U početku su se ove zabave organizovale samo nekoliko puta godišnje, ali su ubrzo postale redovni mjesečni događaj koji je privlačio ljubitelje disco kugle i plesnih pokreta inspirisanih legendarnim Johnom Travoltom. Hitovi od ABBA-e do Jamiroqaui-ja su držali posjetioce rasplesane do ranih jutarnjih sati.

Kao i uvijek, za miks pultom će se nalaziti DJ Nodi, koji će voditi muzički program uz pratnju prigodnih vizuala iz kultne američke TV emisije iz 70-ih godina, Soul Train. Ova emisija je postala poznata po plesnim pokretima izvođenim uz disco muziku, poznatim kao “line dance”. Plesači i plesačice su se kretali u sinhronizovanim linijama i izvodili zapanjujuće pokrete koji su bili sinonim za duh disco ere.

Ovo je prilika da se vratimo u vrijeme kada je disco muzika vladala plesnim podijumima širom svijeta. Njen utjecaj je i danas prisutan i inspiriše nove generacije da istraže i uživaju u zvucima koji su obilježili jedno zlatno doba plesne muzike. Disco Gripa donosi osvježavajući duh prošlosti, ali istovremeno podsjeća na to da je disco kultura i dalje živa i puna energije.

Zato, ukoliko želite da provedete nezaboravnu noć punu plesa i zabave, ne propustite Disco Gripu. Ova zabava će vas odvesti na putovanje kroz vrijeme i pružiti vam jedinstveno iskustvo koje će vas ostaviti inspirisanim i raspoloženim za nove plesne avanture.