Najnoviji videospot grupe dRUMELODY pod nazivom “Midnight” koji nosi muzički potpis svestranog bosanskohercegovačkog umjetnika Berina Tuzlića, predstavlja priču o dinamičnoj interakciji ljudi, klubova i alternativne elektronske muzike koja doprinosi mnogo pozitivnijem utjecaju od šunda kojim smo preplavljeni i koji naprosto zaglupljuje ljude.

Spot je snimljen ove godine u klubu David Lynch u Kanu (Francuska). Režiju i montažu potpisuje nagrađivani bosanskohercegovački filmski reditelj Ado Hasanović koji je, zajedno sa fotografom Leonardom Kurtzom, učestvovao u snimanju spota u kojem se pojavljuju italijanske glumice Sara Dellagiacoma i Giulia Ramires, te fotograf Leonardo Kurtz.

dRUMELODY je projekat poznatog bh. umjetnika Berina Tuzlića i spoj je više umjetničkih izražaja – elektronike, bubnjeva, stripa i videa – koji podjednako bude njegov interes. U svom umjetničkom izričaju, Berin spaja moderno i praktično, a u isto vrijeme umjetnošću izražava svoj kritički stav prema aktuelnim društvenim zbivanjima. Nastupa širom svijeta, pa je njegova naredna destinacija Brazil.

Zaplovite valovima elektronske muzike i uživajte u spotu!