Foto: Nermin Memić

Druge večeri 27. izdanja Baščaršijskih noći, sarajevska publika uživala je u izvanrednom nastupu Darka Rundeka i njegove muzičke ekipe. Rundek, čiji je kreativni duh prožet režiserskom strašću, uspio je spojiti svoje filmske vizije sa riječima i tonovima, vodeći publiku na nezaboravno muzičko putovanje.

Izvodeći svoje kultne pjesme kao što su “Ena”, “Šejn”, “Uzalud pitaš”, “Apokalipso”, “Šal od svile”, “Ruke” i mnoge druge, Rundek je oduševio publiku svojim muzičkim talentom i harizmom, stvorivši čarobnu atmosferu na pozornici Metalca.

Da bi večer bila još posebnija, mladi sarajevski punk rock bend Srklet je dodatno zagrijao atmosferu. Ovaj bend planira izdati svoj drugi album tokom jeseni, a sinoć su svojim energičnim nastupom pokazali svu snagu koju posjeduju. Također, odličnu atmosferu upotpunio je i sarajevski jazz pop sastav Sunday Stories, poznat po svojim izvanrednim klupskim svirkama.

Baščaršijske noći su jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, a festival je postao prepoznatljiv simbol mjeseca jula u Sarajevu. Ove godine, 27. izdanje festivala donosi impresivnu listu domaćih i stranih autora i umjetnika. Srklet, Sunday Stories, legenda Darko Rundek & Ekipa samo su neki od izvođača koji će oduševiti publiku.