Zbog odluke Vlade FBiH o proglašenju 16. augusta Danom žalosti, Centar Skenderija je prilagodio svoje programske aktivnosti u skladu s ovom odlukom, te nastup Disco gripe koji je predviđen za 16. august, počinje u novom terminu – u noći sa 16. na 17. august, u 00:15 časova.

Pokretač čuvenog klupskog dešavanja Disco Gripa je Dino Ćatović ili DJ Nodi, radijski DJ i voditelj preko dvije decenije. Disco Gripa je započela davne 2002. godine kao parodija na filmski klasik “Saturday Night Fever” u klubu Access, smještenom u kampusu Univerziteta u Sarajevu. U početku su se ove zabave organizovale samo nekoliko puta godišnje, ali su ubrzo postale redovni mjesečni događaj koji je privlačio ljubitelje disco kugle i plesnih pokreta inspirisanih legendarnim Johnom Travoltom. Hitovi od ABBA-e do Jamiroqauija su držali posjetioce rasplesane do ranih jutarnjih sati.

U Sarajevu se već nemoguće oteti aktivnom djelovanju disco virusa, a tome u prilog ide i činjenica da je Amfiteatar Doma mladih već nekoliko mjeseci prepun diskoljubaca.

Ulaznice za Disco gripu možete kupiti na Platou Skenderija/Biletarnica, kao i na online platformi Entrio.ba po simboličnoj cijeni od 5 KM.