Pjesma “Snovi” drugi je singl sa nadolazećeg albuma pjevačice Esme Numanović. Specijalno za Esmu, pjesmu je napisao poznati sarajevski muzičar i muzički producent Esminog albuma prvijenca koji izlazi u proljeće 2024. godine, Damir Imamović.

Zaraznim refrenom i redovima ispunjenim potragom za smislom nadanja, Esmini “Snovi” pokreću lavinu introspekcije dok čekamo Novu godinu koja se, izgleda, nikome ne slavi. “Zašto šutimo svoje snove? Da li su naše nade i čežnje zaista uzalud ili još uvijek možemo stvoriti priliku da nam svane novi dan?”, pita nas Esma.

Pjesma “Snovi” okuplja sjajnu ekipu mlađih muzičara i muzičarki: Mirza Redžepagić (gitara), Kenan Mačković (klavijature), Zlatko Karahodžić (bas), Adi Avdić (bubnjevi), Jasmina Šuta i Dženita Čolak (prateće vokalistice). Kao i veći dio nadolazećeg albuma, “Snovi” su snimljeni u 5D studiju Alana Omerovića, a mix i mastering uradio je Eric Bajramović. Videospot “Snovi” djelo je Tarika Biče, uz svesrdnu pomoć Gordane Gashe Miladinović, Ensara Dervišbegovića, Maje Talović, Muhameda Pašalića, Armisa Bećirevića (K-Light) i Jusufa Jahića. Spot je sniman u galeriji “Manifesto”, u ambijentu izložbe Behut u cvatu Ajle Salkić i Benjamina Čengića.

Za više informacija o Esmi Numanović, posjetite www.esmanumanovic.com.