Nakon teške bolesti u Splitu je preminuo Predrag Lucić, suosnivač Feral Tribunea, ugledni novinar, pisac i redatelj.

Predrag Lucić je rođen 1964. u Splitu, a studirao je pozorišnu i radio režiju. Uz Borisa Dežulovića i Viktora Ivančića bio je jedan od osnivača i kreatora Feral Tribunea, hrvatskog lista koji se godinama hrabro borio protiv nacionalističke pošasti na našim prostorima, a pokrenuo je i uređivao i Feralovu biblioteku.

Bosanskohercegovačka publika ga je osim kao novinara mogla upoznati i putem pjesničkog kabarea “Melodije Bljeska i Oluje” kojim se od 2007, uz Borisa Dežulovića, satirom borio protiv naše mračne stvarnosti.

Od ljeta 2009. u riječkom Novom listu pisao je dnevnu kolumnu pod naslovom “Trafika”.

Objavio je “Greatest Shits – Antologiju suvremene hrvatske gluposti” u koautorstvu s Borisom Dežulovićem, 1998, pjesmaricu “Haiku haiku jebem ti maiku” 2003, knjigu lirike “Ljubavnici iz Verone” 2007, čitanke “Sun Tzu na prozorčiću” 2009, “Bezgaća povijesne zbiljnosti” 2010. godine i ”Gusle u magli” 2013. godine.

Nagradu “Judita” Splitskog ljeta, za umjetnička dostignuća u dramskom i glazbenom programu, dobio je 2017. za dramu Aziz.

Pjesničke, prozne i dramske tekstove objavljivao u časopisima “Fantom slobode”, “Ars”, “Sarajevske sveske” i “Naše pismo”.

Bio je član Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog centra P.E.N.-a.