Sarajevski bend Konvoj održat će svoj veliki solistički koncert u Domu mladih Sarajevo, 29. decembra s početkom u 21.00 sati. Ovaj vanvremenski rock bend, nakon skoro deset godina, ponovno nastupa u Domu mladih.

Značajan doprinos njihovom opusu predstavlja nedavno objavljeni videospot u kojem izvode obradu pjesme “Sarajevo” legendarne grupe EKV. Ovom gestom članovi benda Konvoj odaju počast Milanu Mladenoviću, čovjeku koji je u najtežim godinama grada Sarajeva slao jasne poruke podrške i mira.

Pjesma “Sarajevo” će se naći i na njihovoj set listi na velikom koncertu u Domu mladih, a ulaznice za koncert su dostupne putem platforme www.event.ba, kao i na biletarnici Doma mladih po cijeni 15 KM (early bird), 20 KM (regular).

Konvoj je formiran 1988. godine kao bend prijatelja, a njihov album prvijenac “S vremenom” izlazi početkom 1997. godine. Tokom dosadašnje karijere Konvoj je objavio pet studijskih, jedan live album i tri singla, te svirao mnoštvo koncerata različitih formata. Sarajevski Dom mladih igra veliku ulogu u karijeri ovog benda jer ih veže za njihove početke, ali isto tako tu bilježe i značajne solističke koncerte.

Kao predgrupa na koncertu će nastupiti novi sarajevski bend Nindže iz haustora, koji na zanimljiv način njeguje tradiciju new primitives zvuka.