Koncert i promocija novog albuma grupe Zoster održaće se 23. decembra 2023. godine, s početkom u 20:00 sati, u Domu mladih.

Mostarska grupa Zoster jedinstvena je pojava na ovdašnjoj muzičkoj sceni čije pjesme odlikuju lucidni tekstovi, naoko naivna poetika i duhovnost svojstvena Hercegovcima.

Zoster je bosanskohercegovačka grupa iz Mostara, osnovana 2000. godine. Do sada su objavili pet albuma koje karakteriziraju razni muzički žanrovi, kao što su reggae, ska, rock, blues i pop, a kroz sve žanrove kantautor Mario Knezović, autor muzike, teksta i frontmen, poetski i prirodno je stigao do vlastitog autentičnog izražaja, koji je najviše obilježio grupu Zoster.

Grupa Zoster iza sebe ima pet studijskih albuma koje možemo podijeliti u dvije faze prema zvuku i poetici. Prvoj fazi pripadaju albumi “Ojužilo” i “Festival budala”, a drugoj “Imači kada”, “Srce uzavrelo” i “Najgori”. Prvu možemo nazvati mladalačkom i studentskom fazom i po poetici i angažmanu, dok je druga faza zrelija što je logično zbog samog protoka vremena, iskustva i znanja koje je stečeno, introvertnija, pa i mračnija.

Novi album grupe Zoster “Najgori” sadrži koncepcijski povezane pjesme, čime je kompletiran njihov dugoočekivani peti studijski album.

Koncert počinje u 20:00 sati, a ulaznice će uskoro biti u prodaji na biletarnici Centra Skenderija po cijeni od 20 KM.