Festival Unity84 tokom vikenda iza nas obilježio je važan jubilej, 40 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu i još jednom ujedinio više hiljada ljudi iz regiona u ritmu zajedništva, ljubavi i slobode! Najnoviji dodatak Exitovoj porodici festivala, u saradnji sa Garden of Dreams, predvodile su svjetske zvijezde elektronske muzike Hot Since 82 i Lee Burridge, dok su wunderkind srpske i regionalne scene Lanna, vodeći sarajevski dvojac After Affair i niz sjajnih lokalnih DJ snaga poslali poruku ultimativnog jedinstva i sloge.

Simbolično, događaj u Sarajevu i na olimpijskoj planini Bjelašnici koji je proslavio godišnjicu jednog od najvećih dometa bivše Jugoslavije, kompletirao je veliko srce koje Exitovi festivali iscrtavaju na mapi regiona.

Dvodnevni festival zagrijao je atmosferu na Bjelašnici, na kojoj je žurka počela već u subotu prijepodne, a koja je bila rezervirana i za nezaboravni afterparty narednog dana. Centralni događaj u Domu mladih u subotu, 3. marta predvodili su svjetski poznati DJ Hot Since 82, koji je atmosferu doveo do usijanja i legendarni engleski maestro Lee Burridge, koji je dupke pun prostor ispunio nevjerovatnom energijom i rasplesao hiljade posjetitelja. Kako su ritam i snaga zajedništva dotakli i glavne zvijezde večeri, upravo je Lee Burridge ostao plesati sa publikom za vrijeme nastupa HS82 kojem je „predao” DJ pult!

Lee Burridge

Wunderkind srpske i regionalne scene Lanna, koja je ujedno i prva potpisnica EXIT Echosystem sveobuhvatnog centra za razvoj svjetskih muzičkih zvijezda, osvojila je srca publike uvertirom u nezaboravnu večer i zavrijedila titulu istinskog simbola festivala Unity84. Mlada producentkinja je već sa svojih 13 godina nastupala i na Exitu i na jednom od Garden of Dreams događaja, a samo nekoliko godina kasnije, na zajednički festival dvije regionalne organizacije vratila se kao zvijezda u strijelovitom usponu čiju karijeru vodi čuvena Maria May, poznata i kao agentkinja Davida Guette.

Lana i Lee Burridge

Kao jedan od simbola zajedništva nastupio je i vodeći sarajevski DJ dvojac After Affair, u regionu poznat upravo po organizovanju serijala događaja Garden of Dreams. Oni su u završnici subotnje večeri u Domu Mladih priredili B2B set iznenađenja upravo sa Lannom, i time poslali moćnu poruku ultimativnog jedinstva i sloge. Žurka se nakon toga preselila na zvanični afterparty u klubu Silver & Smoke, koju su predvodile lokalne snage Bonjasky, Rajot, More Than You i ME.N.U.

Dnevne događaje na olimpijskoj planini Bjelašnici – uvertiru za centralni događaj subotnje večeri, kao i afterparty narednog dana – kreirala je sjajna lokalna DJ podrška, koju su predstavljali Adnoir, Andrej Jelić, Calkins, Coem, Davor B, Eela, Fedja Knajdl, Jasa, Machado i Nemesia.

Hot Since 82

Festival Unity84 kompletirao je veliko srce koje Exitovi događaji iscrtavaju na mapi regiona, a kako to izgleda predstavljeno je na video animaciji, za koju je kao muzička podloga simbolično upotrebljen singl „Universe”, koji potpisuje jedan od najuspješnijih producenata sa naših prostora, Space Motion.

Prije 40 godina Sarajevo je, kroz Zimske Olimpijske igre, bilo simbol za zajedništvo, pozitivnu energiju, druženje i fair-play takmičenje. Unity84 Festival je ponovo oživio taj duh i odao počast bogatoj historiji i značenju ovog jubileja za cijeli Balkan, obećavajući početak još jedne nove tradicije koja slavi vječnu ljubav, mir i jedinstvo.