Svojim izvanrednim, duhovitim i dramski osmišljenim nastupom u hrvatskom takmičenju “Supertalent”, Emina Bajtarević je ponovno osvojila srca publike i žirija. Njeno trbuhozborstvo – umijeće govora, odnosno pjevanja bez pomicanja usana, ostavilo je sve zadivljene.

Ovog puta, Emini i dedi, lutku sa kojim nastupa, na sceni se pridružila čak i baka, stvarajući posebno emotivan trenutak. Zajedno su otpjevali prekrasnu baladu “My Heart Will Go On” Celine Dion.

Pohvale su stizale sa svih strana, a Martina Tomčić je izjavila da bi Emina mogla odnijeti pobjedu ove sezone i da ne zna da li ju je moguće nadmašiti, dodavši da je nevjerovatno inteligentna i sjajna.

Ni Maja Šuput nije štedjela riječi hvale, nazivajući izvedbu “zlatnim gumbom”, dok je Fabijan Pavao Medvešek prokomentirao Emininu skromnost, istaknuvši kako je ona zapravo najveća i da je njeno putovanje do finala samo potvrda iznimnog talenta i sposobnosti da zaustavi vrijeme svojim pjevanjem.

Očigledno je da je Emina zasluženo osigurala svoje mjesto u finalu ovog takmičenja.

Emina Bajtarević ima 24 godine, rođena je u Kaknju, odrastala je u Sarajevu, a studirala u Zenici gdje je završila Kulturalne studije na Filozofskom fakultetu UNZE, i to kao student generacije. Master studij pohađala je u Oslu. Trenutno je asistentica na katedri za Kulturalne studije fakulteta u Zenici.