Britanska kompanija Layered Reality, u suradnji s vlasnicima imanja Elvisa Presleya, Authentic Brands Group, priprema spektakularan show pod nazivom “Elvis Evolution”. Obožavatelji kralja rock ‘n’ rolla koji ga nisu imali priliku vidjeti dok je bio živ, moći će doživjeti virtualno iskustvo njegove izvedbe krajem ove godine.

Show će koristiti umjetnu inteligenciju, holografsku projekciju, proširenu stvarnost i živi teatar kako bi oživjeli ključne događaje iz Elvisovog života i muzičke karijere. Putovanje će započeti u Tupelu, Mississippi, gdje je Elvis rođen 1935., a zatim će posjetitelji krenuti do Memphisa u Tennesseeu, doma Graceland i Las Vegasa.

Vrhunac iskustva bit će AI izvedba Elvisa, obećava Andrew McGuinnes, osnivač i izvršni direktor kompanije Layered Reality.

Layered Reality je dobio pristup hiljadama fotografija i snimaka Elvisa kako bi stvorio nove izvedbe uz pomoć umjetne inteligencije. Elvis Presley slovi kao najprodavaniji solo muzički umjetnik ikada, s više od 500 miliona prodanih ploča. Nakon premijere u Londonu, “Elvis Evolution” će obići niz gradova, uključujući Las Vegas, Tokio i Berlin.

Ovaj inovativni pristup omogućit će obožavateljima da dožive čaroliju Elvisovog nastupa kao da su tamo, iako je legendarni muzičar preminuo 1977. godine. Layered Reality vjeruje da će ovo iskustvo ponuditi jedinstvenu priliku mladim obožavateljima da “posjete Elvisov koncert” i proslave njegovu muziku i naslijeđe.