U Amfiteatru Doma mladih ovog petka, 22. decembra, nastupa sjajni Adis Kutkut Billain. Party počinje u 22 sata.

U posljednja dva mjeseca Adis Kutkut Billain je izbacio novi EP sa osam novih traka na jednom od najvećih labela moderne multielektronske muzike – Vision Recordings iz Holandije, bio co-host na prestižnom Vision Radio podcastu, a zatim otišao na turneju u Australiju i Novi Zeland. Od tri artworka od kojih je dva uradio Adis, treći je radio Jonathan Plesel, umjetnik koji stoji iza muzičkog VFX videa za Run the Jewels – Cyberpunk 2077, što je dodatno svjetskim putovanjima i izdanjima podiglo cijelu bosanskoheregovačku scenu na jedan novi nivo spektrumom ovih saradnji.

Odmah po povratku s turneje, Billain objavljuje “Billain Summons episode 6”. Ove partyje karakteriše raznovrsnost elektronske muzike i jedna čista personalna želja za održivošću lokalne scene i jačanjem iste, sto čini ovaj koncept najvećim multibass underground clubbingom u Bosni i Hercegovini, pogotovo vizualnim instalacijama, šaljivim idejama i PR stuntovima.

Cilj mi je da spojim što više prijatelja domaćih s inostranim i da dijelimo tu neopterećenost žanrovima. Mi volimo muziku i praktikujemo da ona bude na prvom mjestu, daleko od ‘pozeraja’ i nekih ljudi koji dođu samo da se slikaju kako bi se vidjelo da su bili tu. Drugim riječima, poenta je u tome da svaki put ‘rasturimo’ dancefloor jakim beatovima i, vjerujte mi, takvi koncepti su svugdje u svijetu najuspješniji“, rekao je Billain.

Sastav epizode 6 čini Codex, jedan od najenergičnijih DNB sastava iz Beograda, Zlijay – multidisciplinarni DJ veteran modernih beatova, GogoBa – underground garage, breakbeat, nu rave DJ i host događaja Billain.

Ulaznice za party možete kupiti na Platou Skenderija/biletarnica, kao i online na www.event.ba po cijeni od 10 KM.