Bosanskohercegovački reper Adnan Hamidović Frenkie danas je objavio novi singl pod nazivom “Identitet”, kojim je najavio svoj jubilarni deseti album.

Nakon što je prošle godine napravio izlet u reggae vode, njegov novi materijal je povratak prepoznatljivom hip hop zvuku. Album nosi naziv Manifest i sadrži jedanaest pjesama.

Izgleda da me inspiracija prati ovih posljednjih mjeseci. Nove pjesme su nastale odmah nakon Dunye i baš sam ponosan kako album zvuči. Okupio sam vrhunske producente, a s nekima radim po prvi put, što ovaj album čini posebnim. Tu je, naravno, i moj brat Indigo koji je radio miks i master, kao i prvi singl ‘Identitet’ koji vam predstavljamo dan prije izlaska albuma.

Kada su u pitanju teme, ima dosta refleksije, unutarnjih dilema i promišljanja, jugonostalgije, komentara na današnji hip hop, socijalnih tema, i stvarno mislim da ovi tekstovi zrače jednu novu dozu zrelosti. Vidjećemo kako će to publika ocijeniti“, rekao je Frenkie.

Tekst za pjesmu “Identitet” potpisuje upravo Frenkie, dok je za muziku bio zadužen producent Indigo. Spot u režiji Tarika Biče je sniman u prostorijama BH Pošte i BHRT-a u Sarajevu.

Album “Manifest” izlazi 3. maja i biće dostupan na svim streaming servisima.