Ledene kafe spremne za konzumaciju vodećeg mađarskog brenda od sada će biti dostupne pod novim imenom i to sa ujednačenim i poboljšanim pakovanjem, te fino podešenom recepturom. Najava znači da će popularni brend ledene kafe, ranije poznat kao ENERGY COFFEE, biti dostupan u trgovinama kao HELL ICE COFFEE, sa snažnijim, nezavisnim imidžom i komunikacijom od matičnog brenda.

HELL je lansirao svoj asortiman ENERGY COFFEE u ljeto 2019. sa 3 ukusa. Visok kvalitet, pravo domaće mlijeko, ekstrakti Arabica i Robusta kafe, te skladan ukus brzo su osvojili potrošače, a to potvrđuje i činjenica da je do 2020. asortiman bio prvi na mađarskom maloprodajnom tržištu ledene kafe ako se uzme vrijednost i broj prodanih jedinica, te tu poziciju održava već tri godine. Osim toga, ENERGY COFFEE je našla obožavaoce i u Bosni i Hercegovini, a ljubitelji klasičnih ledenih kafa pronaći će svog favorita među 5 ukusa, a to su Latte, Cappuccino, Double Espresso, zatim za one koji traže nešto posebno tu je Slana karamela, a za one koji se pridržavaju posebne dijete tu je Slim Latte bez dodatog šećera.

Međutim, četiri godine nakon lansiranja i uzleta brenda, vrijeme je da se dva velika brenda, HELL ENERGY i ENERGY COFFEE, odvoje jedan od drugog, kako strateški tako i kreativno. Kao prvi korak, asortiman će biti rebrendiran, tako da će ljubitelji ledene kafe sada na policama pronaći proizvode pod nazivom HELL ICE COFFEE, što će brend učiniti još lakšim za pronalaženje. Paralelno sa promjenom imena, aluminijumska ambalaža od 250 ml koja se može beskonačno reciklirati također će biti obnovljena, dajući cijelom portfoliju konzistentniji i čistiji dizajn.

„Osjetili smo da je vrijeme za fino podešavanje pakovanja i formulacije naših ledenih kafa. Željeli smo da brend malo jače pozicioniramo u kategoriji kafe, tako da je sada svima jasno šta mogu očekivati od ovih napitaka – cool, hrabar, ležeran stil, visok kvalitet, širok raspon ukusa, pravi ekstrakt kafe i najmanje 40 mg/100 ml kofeina, a sve to u ambalaži koja se može beskonačno reciklirati“, istakla je Dora Szekeres, Senior Brand Manager za HELL ICE COFFEE.

Rebrendiranje prati i velika marketinška kampanja. HELL ICE COFFEE će u martu pokrenuti vlastite Facebook, Instagram i TikTok stranice, a u aprilu će se putem internet i televizijskih reklama, te vanjskog oglašavanja promovirati obnovljeni brend na domaćem i međunarodnom tržištu, pošto su  sada HELL ICE COFFEE proizvodi dostupni u skoro 30 zemalja.