Udruženje Building New Lives s ponosom objavljuje uspješan završetak programa edukacije Smart Up-Start Up Hub, čiji je posljednji mentorski susret održan u srijedu, 30. aprila 2024. godine. Ovaj četveromjesečni program opremio je učesnike sa neophodnim vještinama i alatima za postizanje ličnog i profesionalnog uspjeha.

Kroz više od 14 direktnih i online modula, učesnice su stekle rješenja za brojne izazove s kojima se suočavaju u procesu osmišljavanja biznisa, registraciji biznisa, vođenju projekata te upotrebi umjetne inteligencije u skladu sa savremenim zahtjevima tržišta.

Program je realiziran na hibridan način, okupivši 14 predavača i mentora s impozantnim lokalnim i međunarodnim iskustvima.

Važno je napomenuti da je program bio ekskluzivno namijenjen ženskoj populaciji u dobi od 35 do 45 godina, koja se suočava s posebnim izazovima na tržištu rada, a program je uspješno završilo njih četrdeset.

“Na temelju evaluacije programa, možemo s ponosom istaknuti da smo uspješno ostvarili željene ciljeve. Učesnice su izrazile zadovoljstvo stečenim znanjima i praktičnim iskustvima koja su stekle tokomtrajanja programa, a koji ne bi bio moguć bez finansijske podrške Federalnog zavoda za zapošljavanje” – izjavila je predsjednica Udruženja BNL, Aida Akagić-Hodžić.