Službeno drugi najposjećeniji hrvatski muzički festival u prošloj godini, Sea Star, za svoje će peto, jubilarno izdanje po svemu sudeći postići još bolje rezultate. Ovo nije ni čudo znajući kako će magična laguna u Stella Maris Resortu za dvije sedmice ugostiti vodeću svjetsku turneju ove godine, onu grupe The Prodigy, slavnog hitmakera Robina Schulza, techno super zvijezdu Indiru Paganotto, glavnu regionalnu zvijezdu Senidah i mnoge druge. Koliko je velik interes za ovogodišnji festival najbolje govori činjenica da se u Umagu i okolici od 18. do 21. maja otvaraju dodatni smještajni kapaciteti, što su potvrdili i iz Plave Lagune koja posjeduje najveći dio hotelskog i apartmanskog smještaja u ovom istarskom gradu. Prema podacima Booking.com, kao i na službenoj stranici Sea Stara, za vrijeme trajanja festivala u ovom trenutku u Umagu rezervirano je 89% svih raspoloživih smještajnih kapaciteta. Zbog ovoga došlo je do otvaranja dodatnih jedinica, poput primjerice velikog apartmanskog naselja Apartments Kanegra Plava Laguna kako bi i oni koji još nisu kupili ulaznice mogli doći do željenog smještaja.

Na malo manje od dvije sedmice do održavanja u ponudi je ostalo manje od jedne trećine ulaznica za predviđeni kapacitet festivala, što uz tradicionalno jak finiš može rezultirati prestizanjem rekordnih brojki iz prethodnih godina. Ulaznice za Sea Star prodaju se u više od 40 zemalja svijeta, a u Umag stižu fanovi iz Italije, Njemačke, Austrije, Nizozemske, Velike Britanije, Belgije, Španije, Češke, Slovačke, Mađarske, Skandinavije, Bugarske, Portugala i zemalja regije, ali i iz SAD-a, Kanade, Brazila, Argentine, UAE-a, Izraela, Egipta, Južnoafričke Republike, Australije, Novog Zelanda, kao i iz Tajlanda. Ulaznice za festival po promotivnim cijenama u prodaji se nalaze najkasnije do petka 12. maja.

Peto izdanje Sea Stara, kojim će započeti festivalska i ljetna sezona, u umaški Stella Maris Resort Plava Laguna dovodi superjak lineup koji će se odvijati od 18. do 21. maja 2023. na četiri pozornice – Tesla Main Stage, Nautilus Arena, Electric Waves i Silent Octopus.

Program u petak 19. predvode jedan od najvećih svjetskih hitmakera Robin Schulz, uz kojeg stižu i Mahmut Orhan, trap heroji Senidah i Hiljson Mandela, sjajni b2b setovi Daria Kolosova & Etapp Kyle, Marko Nastić & Dejan Milićević, DJ Jock & Shipe te Tim Urbanya & Alessio, zatim Joker Out, Nika Turković, Dzipsii i Vanillaz te tim Electric Waves pozornice na čelu s Ilijom Rudmanom.

U subotu će na festivalski Tesla Main Stage sletjeti giganti The Prodigy, techno superzvijezda Indira Paganotto, regionalan trap best of koji uključuje, Krankšvestere, Gršu, 30Zonu, Foxa & Surreala, Ružno pače, Podočnjake, Miach, Micka Lifu, TTM, Masayah, Thicc Boia, At The Spot i RNB Confusion Sound System, kao i Electric Waves postava predvođenu Ian F-om i Marcelom.

Welcome party 18. i Closing party 21. maja svojim će DJ nastupima obilježiti SMT#nG, Marcel, VIIITO, Aldo Morro, Pablo Panda, Recep, Bronski, Ian F. i Marin Biočić.

Aktualna cijena ulaznica do 12. maja

U prodaji je ograničen kontingent festivalskih ulaznica po promo cijeni od 88KM. Ta cijena bit će na snazi najkasnije do petka 12. maja. Uz njih u ponudi su jednodnevne ulaznice od 48 i 58 KM i VIP Gold ulaznice te Onstage Experience VIP, koji daje pristup glavnim pozornicama. Omiljena prodajna akcija „Kupi 4, zgrabi 5“ u kojoj se na četiri kupljene festivalske ulaznice peta dobiva besplatno odvijat će se danas do kraja dana.

Sve skupa je dostupno na službenoj stranici festivala te online i na svim prodajnim mjestima sistema Gigstix.ba.

Ovogodišnji Sea Star festival realizirat će se uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, grada Umaga, Turističke zajednice grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave Lagune.