Ljubitelji Milka čokolade u Bosni i Hercegovini odabrali su svoj omiljeni Milka ukus. To je Milka sa jagodom – neodoljivo kremasta mliječna čokolada sa alpskim mlijekom i nježnim punjenjem sa ukusom jagode.

U okviru nagradne igre pod nazivom Omiljeni Milka ukus, koja je trajala tokom septembra i oktobra 2023. godine, pristiglo je čak 7.000 glasova za neki od šesnaest omiljenih Milka ukusa, a svi koji su podijelili svoj glas na web portalu www.omiljenimilkaukus.ba, našli su se u izvlačenju za sjajne nagrade – 2 nezaboravna egzotična putovanja, 10 kuhinjskih robota i 50 Milka slatkih paketa.

Drago nam je da smo kroz ovu nagradnu igru podstakli veliki broj ljubitelja Milka čokolade da podijele sa nama koji im je Milka ukus omiljeni, a prebrojavanjem glasova došli do odgovora na simbolično pitanje Koji je omiljeni Milka ukus Bosne i Hercegovine. Ovo neuobičajeno takmičenje nije moglo da prođe bez neizvjesnosti, pa se skoro do samog kraja nije znalo koji će ukus u Bosni i Hercegovini moći da „ponese“ laskavo priznanje omiljeni Milka ukus. Sudeći po broju pristiglih glasova, ljubitelji Milka čokolada u Bosni i Hercegovini radije biraju klasične kremaste ukuse, kao što su jagoda ili noisette, mada je bilo glasova i za manje uobičajene ukuse kao što su Oreo, bijela čokolada ili Bubbly “, izjavila je Una Lučić, senior brend menadžer za Milka čokolade u kompaniji Mondelēz International uz zahvalnost svim potrošačima koji su učestvovali u ovoj nagradnoj igri.

Na drugom mjestu se našla Milka Noisette, dok je treću poziciju zauzela Milka čokolada sa cijelim lješnicima.

Učešće u nagradnoj igri Omiljeni Milka ukus regulisano je Pravilnikom, a svi dobitnici nagradne igre bit će objavljeni na portalu www.omiljenimilkaukus.ba.