Sarajevski bend Konvoj održat će svoj veliki solistički koncert u Domu mladih Sarajevo, 29. decembra s početkom u 21.00 sati. Ovaj vanvremenski rock bend se, nakon devet godina od održavanja svog posljednjeg nastupa u Domu mladih, ponovo vraća kući.

“Presretni smo što ovu tešku 2023. godinu ispraćamo upravo s mjesta odakle je sve počelo, dvorane koja je obilježila mnoge generacije muzičara našeg grada i zato se s ponosom, nakon skoro deset godina, ponovo vraćamo kući. Za ovaj koncert spremamo i neka iznenađenja, s obzirom na to da ćemo u periodu do koncerta objaviti nove materijale”, poručili su članovi benda Konvoj.

Konvoj je formiran 1988. godine kao bend prijatelja, a njihov album prvijenac “S vremenom” izlazi početkom 1997. godine. Tokom dosadašnje karijere, Konvoj je objavio pet studijskih, jedan live album i tri singla, te svirao mnoštvo koncerata različitih formata. Sarajevski Dom mladih igra veliku ulogu u karijeri ovog benda jer ih veže za njihove početke, ali isto tako tu bilježe i značajne solističke koncerte.

Kao predgrupa na koncertu će nastupiti novi sarajevski bend Nindže iz haustora, koji na zanimljiv način njeguje tradiciju new primitives zvuka.

Early bird ulaznice po cijeni od 15 KM za veliki koncert benda Konvoj možete kupiti putem platforme www.event.ba ili na biletarnici Doma mladih.