U organizaciji kompanije Business Concierge Center Sarajevo i partnerstvu s Topcom Agencijom, uspješno je završena prva dvodnevna prodajna konferencija pod nazivom “Evolucija prodaje: Prodaj danas, a savjetuj sutra”. Ovaj jedinstveni događaj održao se u prepoznatljivom okruženju hotela Hills, u Sarajevu, 7. i 8. decembra 2023. godine.

Glavna zvijezda konferencije bio je trener prodaje, Dragan Vojvodić, koji je predstavio Sandler metodologiju, jednu od najinovativnijih i najutemeljenijih škola prodaje u svijetu – metodologiju osmišljenu prije 50 godina od strane vizionara Dejvida Sendlera, kao jedinstvenu školu prodaje koja profesionalcima vraća dostojanstvo u njihovom poslu.

Konferencija je bila posvećena promjenama u prodaji i razvoju novih pristupa u svijetu prodaje.

Preko 150 okupljenih učesnika iz zemlje i regiona imali su priliku naučiti kako postaviti realne planove prodaje, analizu produktivnog i neproduktivnog ponašanja, ali i iskoristiti priliku za učenje korištenja alata za poboljšanje njihovih dijaloga i ponašanja.

Svi prisutni su navedeni na drugačiji način razmišljanja, prepoznajući pravilno razmišljanje kao ključnu promjenu u postizanju uspjeha. Konferencija je pružila uvid u način kako preživjeti dnevne izazove i ostati nepovrijeđen nakon napornog radnog dana.

Poseban fokus bio je usmjeren ka vlasnicima i direktorima kompanija, pružajući im uvid u uzroke problema s kojima se često suočavaju njihovi prodajni timovi. Pitanja o tome zašto prodavci ne uočavaju ono što vlasnici vide, zašto su planovi prodaje često izvor frustracije, te kako smanjiti rizik poslovanja, bila su samo neka od pitanja kojima su se vlasnici kompanija bavili tokom konferencije.

Učesnicima konferencije pružena je prilika za umrežavanje i razmjenu iskustava tokom večernjeg B2B Cocktail Networking Eventa, kao i dodatnu priliku za druženje s Draganom Vojvodićem.

Direktor kompanije Business Concierger Center Sarajevo, Enis Hadžimujić,  istakao je da organizacija konferencije predstavlja još jedan uspješan premium događaj u Sarajevu, a Business Concierge Center Sarajevo ponosno nastavlja s pružanjem izuzetnih poslovnih iskustava na bosanskohercegovačkom tržištu. Saradnja s vrhunskim stručnjakom i trenerom kao što je Dragan Vojvodić se nastavlja i u narednoj godini s konferencijama istog formata u gradovim regije.

“Zahvaljujemo svim učesnicima koji su prepoznali ovu trening konferenciju kao investiciju u svoje znanje, te poslovnim partnerima na podršci i doprinosu ovom prvom jedinstvenom prodajnom događaju u Sarajevu. Budite spremni za nove izazove, jer evolucija prodaje tek počinje”, poručili su organizatori.