Uoči Međunarodnog dana žena, NVO Body Space najavljuje seriju edukativnih radionica o zdravlju koje će se održati 24. februara i 9. marta, u prostorijama hotela “Ibis”. Ove radionice su posvećene podizanju svijesti o važnosti ženskog zdravlja i promovisanju zdravih životnih navika.

Kroz interaktivne sesije, učesnice će imati priliku da nauče više o različitim aspektima ženskog zdravlja, uključujući peri i menopauzu, kao i strategije za ublažavanje simptoma kroz promjene u načinu života. Tematske oblasti će obuhvatiti važnost fizičke aktivnosti, uravnotežene ishrane i mentalnog zdravlja.

Radionice će biti održane uz prisustvo stručnjaka iz različitih oblasti, uključujući:

  • Prof. Lejla Šebić – Sport i važnost tjelovježbe u očuvanju zdravlja te gojaznost i posljedice po zdravlje.
  • Dr. Esma Karahmet – Nutricionizam i balansirana prehrana.
  • Magistar Miroslava Marjanović – Psihologija, menadžiranje stresa: metode i alati.
  • Dr. Armina Rovčanin – Ginekologija i utjecaj gojaznosti na zdravlje intimnih organa.
  • Dr. Amina Šeta – Interna medicina i dijabetologija: balans hormona i promjene usljed starenja.
  • Dr. Lana Lekić – Farmakologija i suplementi.

Naša misija je osnažiti žene znanjem i navikama koje će im pomoći da očuvaju svoje zdravlje“, istakla je predsjednica NVO Body Space, Azemina Tomljenović. “Edukacija i osvješćivanje su ključni za stvaranje zdravijih zajednica i boljeg kvaliteta života.”

Azemina Tomljenović

Već dvije godine, NVO Body Space je posvećena promovisanju zdravlja žena starijih od 35 godina kroz različite aktivnosti, uključujući edukativne radionice, tjelesnu aktivnost i upravljanje stresom.