Nakon niza uspješnih projekata koje su implementirali u proteklom periodu, Woman.Comm Club pokreće jedinstven program edukacije – Woman.Comm Rising star akademiju. Program ima za cilj podržati i ohrabriti mlade članice kluba, kao i sve zaljubljenice u komunikacijsku industriju, te im omogućiti umrežavanje, razvoj i sticanje novih praktičnih znanja.

Woman.Comm Rising star akademija održat će se u prostorijama Homework Hub-a u periodu od 30. maja do 22. septembra 2023. godine. Tokom programa, polaznice će imati jedinstvenu priliku učiti o različitim alatima marketinga, videa, fotografije, javnog nastupa do medija i PR-a, od stručnjakinja i iskusnih profesionalaca komunikacijske industrije, te raditi na projektu uz mentorstvo uglednih pojedinaca iz ove industrije.

„Program će pružiti priliku za stjecanje praktičnog iskustva kroz rad na projektima, sudjelovanje u radionicama i predavanjima te stvaranje veza s drugim polaznicima i stručnjacima u industriji. Cilj akademije je da ponudi jedan drugačiji pristup učenja kroz iskustvo seniora ove industrije a samim time i prilagodbu novim trendovima i vizijama koju imaju mladi u ovoj industriji. Pobjednicima natjecanja u sklopu projekta osigurali smo i novčanu nagradu kao dodatni poticaj u radu i učenju“, ističe Irena Miličević Vukoja, direktorica WOMAN.COMM CLUBA.

Prijave su otvorene do 22. maja, a program počinje 30. maja 2023. godine.

Broj polaznika je ograničen, a partneri projekta, Alma Ras i NLB Banka, omogućili su besplatno učešće za 10 mladih studentica i komunikatorica, zaposlenih u kompanijama ili agencijama, koje žele svoje znanje podići na veći nivo.

„Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem web stranice, gdje će pronaći sve potrebne informacije o programu, predavačima i uvjetima prijave“, dodaje Miličević Vukoja.

Pridružite se Woman.Comm akademiji i ostvarite svoj potencijal u industriji komunikacija!