U Sarajevu je u četvrtak, na adresi Zmaja od Bosne 74, otvoren MASS-light, ekskluzivni prodajni salon dekorativne i led rasvjete, prostrani showroom u kojem ćete pronaći rasvjetna tijela za stambeni, poslovni, ugostiteljski, industrijski i javni prostor.

Cjelodnevni svečani program otvorenja vodila je TV voditeljica i novinarka Zvezdana Stojaković, dok je za glamuroznu zabavu i odličnu atmosferu bila zadužena specijalna gošća, violončelistica Ana Rucner. Događaju su, uz predstavnike medija, prisustvovala i brojna poznata lica iz svijeta arhitekture i dizajna, zaljubljenici u dekorativnu rasvjetu i uređenje interijera, te prijatelji i kupci brenda MASS-light.

Centralni dio događaja obilježen je panelom o temi trendova i važnosti rasvjete u svakom prostoru, te stilovima koje njeguju utjecajne arhitektice i arhitekti iz BiH, Dalila G. Fejzagić, CEO i arhitektica – Studio Zidovi, Rea Rozić Musa, arhitektica – Ars Studio R. i Reik Kurtalić, arhitekta – Reik Design.

“Iz iskustva u radu sa arhitektama i dizajnerima interijera, rasvjeta je onaj ključni detalj u svakom prostoru koji čini razliku, te je iznimno važno pristupiti njenom izboru s pažnjom ili uz pomoć stručnjaka. Dekorativna rasvjeta prostoru daje više od osvjetljenja. Pored funkcionalnih karakteristika, jednako je važan stil i atmosfera koju kreiraju. Vođeni tom idejom, otvorili smo salon rasvjete u kojem želimo da se svi osjećaju bolje, raspoloženije, te prenesu taj osjećaj i u svoj prostor u kojem žive, rade ili se opuštaju”, poručio je Željko Herceg, direktor maloprodaje MASS-light BiH.

Željko Herceg, direktor maloprodaje MASS-light BiH

U toploj atmosferi novootvorenog salona gosti i kupci uživali su svakim korakom, istražujući nove trendove i rasvjetna tijela koja će ponijeti sa sobom, u ugodnom druženju, gastronomskim delicijama i piću, poznatim muzičkim djelima u izvedbi Ane Rucner i vrijednim poklonima. Sve kupce koji posjete MASS-light salon rasvjete do kraja sedmice očekuje i poseban popust od 20% na cjelokupan asortiman.

Kompanija Saša Trade d.o.o. već 20 godina kontinuirano snabdijeva tržište ekskluzivnim proizvodima rasvjete i na osnovu stečenog iskustva i prepoznatih potreba tržišta u regionu formira vlastite robne marke. Robne marke MASS-light, E-light i MSL su vrlo brzo prepoznate kao snažni brendovi koji su zauzeli vodeću poziciju na tržištu rasvjete i prateće opreme.

MASS-light čini tim mladih kreativaca, dizajnera, elektroinžinjera, električara, stručnjaka u proizvodnji, te komercijalista koji svakodnevno rade na proizvodima koji odgovaraju tehničkim normama i savremenim dizajnerskim rješenjima, tim koji prati svjetske trendove u oblasti LED tehnologije i dekorativne rasvjete, proučava potrebe tržišta i trudi se da realizuje sve zahtjeve svojih kupaca.

Specijalizirani su za LED rasvjetu, te njihova cjelokupna ponuda podrazumijeva i led tehnologiju. Mass-light se ističe i uspješnim projektima, te ostvarenim suradnjama sa mnogobrojnim arhitektonsko-projektnim uredima iz BiH i regiona. U ponudi imaju rasvjetu za sve vrste prostora, unutrašnjih i vanjskih – poslovnih, stambenih, ugostiteljskih, industrijskih i javnih. U njihovoj bogatoj ponudi rasvjetnih tijela pronaći ćete sve vrste lustera, visilica, plafonjera i reflektora. Zatim, zidne, podne, stolne, dječije i spot svjetiljke,  LED tube i trake, šinsku rasvjetu, ulične lampe, UFO lampe i lampe za benzinske stanice, reflektore za stadione i tunele, te raznu industrijsku rasvjetu.

MASS-light posjetite u Sarajevu, Mostaru, Doboju, Derventi, Bijeljini, Trebinju, Banja Luci, Gračanici i Jelahu, a ponudu možete istražiti i naručiti online putem webshop-a Osim u Bosni i Hercegovini, MASS-light ostvaruje odlične rezultate i na tržištima Hrvatske, Srbije i Crne Gore. Svi MASS-light proizvodi imaju garantni rok i do 5 godina.