Turistička zajednica Kantona Sarajevo po prvi put je predstavila turističku ponudu na sajmu Seniormassan koji se u Stockholmu održava od 3. do 5. oktobra.

Na sajmu smo promovisali turističku ponudu za potencijalne turiste treće životne dobi, zajedno sa suizlagačima; Turistička zajednica TK, Hotel Courtyard by Marriott Sarajevo, Hoteli Ilidža, Bosmal Arjaan by Rotana, Hotel Hills i Hotel Hollywood.

Tokom tri dana sajamske promocije i razgovora sa potencijanim turistima najviše upita smo dobili o ponudi medicinskog turizma, outdoor prilikama i gastronomiji.

Štand Turističke zajednice KS posjetila je Sabina Konjhodžić sa članovima misije u Ambasadi BiH u Stockholmu sa kojima smo razgovarali o boljoj uvezanosti i podršci, te načinima što bolje i prepoznatljivije promocije bh. proizvoda i usluga u turističkom lancu.

O mogućnostima razvoja turizma razgovarali smo i sa švedskim parlamentarcima bh. porijekla koji su bili naši domaćini u Parlamentu Švedske“, izjavili su iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Sajam Seniormassan je prilika za brojne izlagače sa raznovrsnom ponudom prilagođenom seniorima, a isti uključuje turizam i putovanja, smještaj i usluge, brigu i njegu o osobama treće životne dobi, kulturu i slobodno vrijeme, te zdravlje i ljepotu.