Talent agencija ZONA ove godine slavi 15 godina rada, i to upravo 15. augusta na Sarajevo Film Festivalu. Tradicionalni ZONA party, kao i prethodne godine, podržat će Fondacija za kinematografiju Sarajevo, koja je i suorganizator događaja.

ZONA party je ove godine dobio novog partnera, WOMAN.COMM CLUB, čije su članice uspješne žene iz komunikacijske i advertising industrije. Na ovaj način uspostavlja se spona između komunikacijske i filmske industrije sa ciljem jačanja kreativne industrije kako u BiH, tako i u cijeloj regiji.

Dio atmosfere sa prošlogodišnjeg izdanja ZONA partyja

Party će po prvi put biti održan u prostoru gradske galerije Collegium Artisticum, što je sjajna prilika za umjetničku saradnju nekoliko institucija i realnog sektora iz kulturne industrije, a što je također podržalo i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Osim oko stotinu glumaca koji su i protekle godine snimali filmove i serije u brojnim evropskim zemljama i ostvarili globalne uspjehe, te bili prisutni na svjetskim festivalima i TV platformama, među zvanicama bit će i gosti Sarajevo Film Festivala, reditelji, producenti, scenaristi, direktori fotografije te predstavnici komunikacijske industrije, kao i medija.

Ekipa glumaca koje zastupa ZONA na prošlogodišnjem partyju

Upravo će brojni glumci ZONE imati i svoje premijere na Sarajevo Film Festivalu poput filmova „Smrt djevojčice sa žigicama“, „Samo kad se smijem“, „Bosanski lonac“, „Sirin“, „Ekskurzija“, TV serije „Frust“, a neki od njih noviminovani su i za nagradu „Srce Sarajeva“ za najbolje uloge u TV serijama.

Ove godine akcenat je stavljen na ženske izvođače i umjetnike, tako da će za zabavu biti zadužene sarajevske DJ-ice Ena Smajić i Adnoir, a domaćica večeri bit će glumica Maja Jurić.