Ekaterina Musa, vlasnica brenda SweetTreat by Katya, rođena je i odrasla u Taškentu, glavnom gradu Uzbekistana. Po struci je ekonomistica za međunarodne odnose, ali slastičarstvo je njena strast i hobi. “Oduvijek sam voljela praviti slatkiše. Kasnije, razvijajući svoje znanje u slastičarstvu, izabrala sam čokoladu kao prioritet. Naime, počela sam praviti domaće praline za svoje prijatelje i porodicu, a potom sam otvorila i online shop ručno rađenih pralina, tako da sam i osnivač i inspirator brenda SweetTreat by Katya“, priča nam Ekaterina.

Za proizvodnju pralina koristim najkvalitetniju belgijsku čokoladu, voćni pire, svježu kremu, različite paste od orašastih plodova. Ne upotrebljavam nijedan konzervans u svojim pralinama, samo svježe i jednostavne sastojke, što je i svojevrstan hendikep, jer je rok trajanja znatno skraćen, ali zato moji kupci mogu biti sigurni da dobivaju najsvježije praline bez apsolutno ikakvih neželjenih primjesa”, ističe Ekaterina.

“Čokolada je vrlo poseban proizvod za koji treba vremena i, naravno, ljubavi! Inspiraciju za svoj hobi pronalazim u svemu oko sebe: prirodi, knjigama, radovima svjetski poznatih majstora čokolade. Uvijek se trudim biti pozitivna, a najviše me inspirišu moji zadovoljni i sretni klijenti“, zaključuje Ekaterina.