Centar Skenderija Sarajevo organizuje novu večer Stand Up komedije u Amfiteatru Doma mladih. Cjelovečernji one man show „Normala“ Omera Hodžića će se održati u subotu, 13. maja, s početkom u 21:00 sati u Amfiteatru Doma mladih.

Omer Hodžić je Stand Up komičar iz Mostara. Ima 30 godine i preko 800 nastupa širom Balkana, a poneki i u pravoj Europi. Njegove nastupe snimali su TV1, Comedy Central i mnogi mobiteli iz publike.

Bio je autor i voditelj prve BiH političko društvene satirične tv emisije “Monty Dayton show”. Član je mostarske satirične skupine Onomatobleja sa kojom radi istoimenu radio emisiju i sa kojom je proizveo predstavu Izborna Smutnja (2018) , Onomatobleja Show ( 2019) i Onomatobleja Talk Show (2020).

Njegov nastup je provokativan, brutalno iskren, a neki kažu i smiješan.

Omerov cjelovečernji show “Normala” je skupina njegovih najboljih materijala nastalih proteklih godina, a bavi se društveno bitnim temama, kritikom društva, ali i sitnim opservacijama stvarnosti koje može primjetiti samo oko komičara. Njegov nastup u svakom formatu, pa tako i kada izvodi svoj One Man Show,  čini posebnim veliki procenat improvizacije i interakcije sa publikom tako da ni jedan nastup nikada nije potpuno isti. Publiku na ovom show-u očekuje sigurno mnogo smijeha, ali nemojte se iznenaditi ako i vas proba ukomponirati u svoju izvedbu.

Omer Hodžić za sebe kaže da je jako socijalno retardiran. Toliko da ni u komunizmu ne bi imao drugove.

Karte za ovaj show kostaju 5 KM, a moći će se kupiti u pretprodaji na platou Centra Skenderija od utorka (09. maja) kao i na dan predstave.

Broj ulaznica je ograničen.