Najveći dio prehrane pojedinca čine ugljikohidrati, bjelančevine i masti. Oni obezbjeđuju energiju i esencijalne elemente potrebne za rast i održavanje normalnih funkcija i aktivnosti. Međutim, jednako važnu ulogu u organizmu imaju vitamini i minerali, iako se u organizam unose u značajno manjim količinama.

Neuravnotežena ishrana, brz način života, te različita stanja i poremećaji u organizmu često dovode do nedostatka vitamina i minerala, pa je potreban dodatni unos putem dodataka ishrani. Simptome kao što su umor, iscrpljenost, grčevi u mišićima, pad imuniteta nikako ne treba zanemarivati, te je neophodno obratiti pažnju i na vrijeme dovesti svoj organizam u balans.

Sto posto je Moguće da živiš u balansu

Ravnotežu organizmu može pružiti jedinstvena kombinacija vitamina i minerala koju sadrži preparat kakav je Oligogal® Mg Direct farmaceutske kompanije Galenika. Ovaj dodatak ishrani ima jedinstveni sastav koji podrazumijeva mineral magnezijum, te vitamine B1, B6, K2, D3 i folat.

Kombinacija minerala i vitamina u ovom preparatu doprinosi održavanju normalne funkcije mišića i srčanog mišića, umanjuje rizik za nastajanje grčeva u mišićima i smanjuje učestalost noćnih grčeva u nogama, smanjuje rizik za opstipaciju, a također bezbjedno i lako smanjuje učestalost migrenoznih napada. Oligogal® Mg Direct dopriosi smanjenju umora i iscrpljenosti, te pomaže povećanju energije što sve ide u prilog korisnog zajedničkog djelovanja magnezijuma i B vitamina kod osoba sa smanjenom energijom u toku proljetnih mjeseci, a kombinacija svih sastojaka ima pozitivne učinke i na imunološki sistem.

Potrebno je naglasiti da je uticaj magnezijuma bitan i za snižavanje rizika od kardiovaskularnih bolesti, jer on funkcioniše kao antagonist kalcijuma na tonus glatke muskulature i izaziva vazodilataciju. Također,  pozitivno utiče na inzulin tako da olakšava transport šećera u ćelije i normalizuje nivo šečera u krvi što smanjuje rizik od razvoja dijabetesa tip 2. Ovaj mineral je važan i za zdravlje žena kako u trudnoći, tako i tokom predmenstrualnog perioda.

Jako je važno održavati balans minerala i vitamina u organizmu kako bi metabolički procesi mogli da se odvijaju na normalan način. Savjet više je uvijek paziti na uravnoteženu ishranu bogatu mikronutritijentima, te uvrstiti u svoj raspored i redovitu fizičku aktivnost. No, kako je to u modernom svijetu veliki izazov, a nekad i pored sveg truda uloženog u zdravu ishranu nije moguće živjeti u balansu, otuda je suplementacija od izuzetne važnosti.

Jedinstvena kombinacija sastojaka koja se nalazi u preparatu Oligogal® Mg Direct dolazi u praktičnom pakovanju – kesici koja je pogodna za komfornu oralnu upotrebu, a sam dodatak ishrani je fine praškaste strukture uz prijatnu aromu višnje. Uz Oligogal® Mg Direct 100% je Moguće da živiš u balansu.