Sve je počelo davne 1997. godine, jednom odlukom naše kuće, koja je promijenila navike mnogih ljudi u gradu. Desilo se otvaranje prvog profesionalnog solarijum studija u Sarajevu. U aprilu spomenute godine, Solarijum Ema počinje sa radom. U međuvremenu smo postali kultno mjesto okupljanja gradske raje, mnoge generacije su sazrele s nama. Zaljubljivanja, vjenčanja, nove generacije vaše djece… Koja sada dolaze kod nas! Neraskidiva veza lijepih uspomena, pozitivna harizma, ugodna sjećanja, sve su to obilježja koja su definisala i nas i vas kroz naše dugogodišnje druženje.

Mi smo tada imali viziju najboljeg solarijum studija u gradu, koji našim korisnicima nudi najkvalitetniju uslugu, i od tada, pa sve do danas, to je naša poslovna filozofija. Ona se ogleda u našoj spremnosti da pravovremeno djelujemo i da redovno mijenjamo solarijum mašine, koje su uvijek bile nove i koje smo do sada mijenjali pet puta. Podrazumijeva se transparentno i redovno mijenjanje lampi.

Konstantno pratimo trendove i danas nudimo najbolju uslugu zahvaljujući solarijum mašinama najboljih tehnoloških dostignuća. One su posljednja tehnološka inovacija i tako će biti i u budućnosti.

Solarijum mašine, koje vam stavljamo na raspolaganje, su posljednje tehnološko dostignuće, savršen spoj tehnologije, nauke i medicine. Ove mašine korisnicima nude savršeno kontrolisanu zraku i do krajnjih granica kontrolisano isijavanje vještačke sunčeve svjetlosti, dajući isključivo koristi za ljudsku kožu i kompletan organizam.

Za dezinfekciju, koja je najbitnija, koristimo američka sredstva koja su bazirana na prirodnoj osnovi i ne prave iritacije na koži. U solarijumu Ema će vas uvijek dočekati uslužno i nasmijano osoblje. Naši zaposlenici su kvalificirano i educirano osoblje i oni će vas najbolje uputiti u korištenje solarijuma. Shodno vašem tipu kože, daju vam najoptimalniju minutažu, posebna pažnja se posvećuje početnicima. Svakome ponaosob određuju program sunčanja, počevši od malih minutaža sa povećavanjem po potrebi.

Naše vrijednosti

– najbolji kvalitet usluge za naše korisnike
– integritet i poštenje
– otvorenost i puno uvažavanje
– hvatanje ukoštac sa velikim izazovima
– lični rast i težnja da se bude odličan
– konstruktivan samokriticizam

Misija i vizija

Naša misija i svrha postojanja je da približimo korisnicima evropski standard usluge u domenu solarijuma. To je naša misija, naša “zvijezda vodilja”. Sve što mi radimo odražava ovu misiju i naše vrijednosti koje je čine ostvarljivom. Shodno tome, da se pretpostaviti da su naši planovi za budućnost jasni. Po izlasku najnovijih modela mašina Luxura brenda, mi imamo namjeru da kupimo i montiramo nove. Možemo vam obećati da će u solarijumu Ema biti prve montirane, kao što je to bilo i sa sadašnjim mašinama. Također, imamo namjeru otvaranja studija na drugim lokacijama, a sve u cilju približavanja našim korisnicima. Naglašavamo da ova djelatnost iziskuje visoke investicije i da samim tim proces razvoja duže traje, s obzirom da na prvo mjesto stavljamo kvalitet usluge, a ne kvantitet. Mi poslujemo sigurno, planiramo dugoročno i mi ćemo uvijek biti sa vama.

Poslovni ciljevi

Naša strategija je “biti efektivan i efikasan” tj. raditi pravu stvar na pravi način i tako ostvariti naš cilj – biti broj jedan u gradu. Sprovođenje strategije se ogleda u ostvarivanju konkurentske prednosti, jer se fokusiramo na davanje najbolje moguće usluge sunčanja, što je naša ključna kompetencija. Performanse, mjere i fokus stavljamo na NOVE solarijum mašine, koje kupujemo u Hapro Luxura fabrici, koja je broj jedan proizvođač solarijum mašina, vodeći se filozofijom „najbolji sa najboljima“.

Solarijum studio Ema uspješno posluje više od 20 godina i vodi se poslovnom filozofijom “klijent na prvom mjestu”. Rezultat takve vrste poslovanja je stečeno povjerenje naših klijenata. Posebno smo ponosni na naše klijente koji su od prvih dana sa nama i koji nam više od 20 godina ukazuju povjerenje, koji vjeruju da su u solarijum studiju Ema sigurni, da mi radimo odlično svoj posao i dajemo sigurnu i kvalitetnu uslugu našim klijentima.

Mi smo već odavno provjereni od strane naših klijenata. Naš moto je “Mi mislimo na naše klijente”. Rezultat naše poslovne filozofije su naši dugogodišnji klijenti, koji su više od 20 godina sa nama i na koje smo veoma ponosni (hvala vam). Motivirani i pripremljeni radnici i mi, solarijum Ema koji traje.

Izmjena lampi

Rok upotrebe lampi i jačinu određuje proizvođač u deklaraciji i one se mijenjaju po isteku predviđenog broja radnih sati. Danas se proizvode nove lampe, koje od prvog do zadnjeg dana imaju isti intenzitet isijavanja. Kod lampi starog načina proizvodnje, dejstvo lampi vremenom slabi, pa će i efekat tamnjenja biti sve slabiji. Starenjem lampi se ne pojačava UV zračenje, već ne dobijate željeni rezultat, koji je razlog vašeg posjeta solarijumu.

Ovo su bitne informacije za korisnike, s obzirom da od davaoca usluga zavisi koliko kvalitetnu uslugu ćete dobiti. Kao što smo spomenuli, mi u solarijumu Ema stavljamo akcenat na stečeno povjerenje naših klijenata koji su provjerili da odlično radimo posao kojim se bavimo i koji su i dalje sa nama. Mi redovno servisiramo mašine i mijenjamo lampe, to je najbitnija stavka i tu nema kompromisa.

Kada govorimo o lampama za lice, bitno je znati da se filter stakla vremenom solariziraju i postaju nepropusna za zračenje od kojeg se crni i samim tim nećete dobiti željeni rezultat. Ona se trebaju vremenom mijenjati, prilikom redovnog servisiranja solarijuma. I o ovome trebate biti informisani, jer se morate zapitati u kakve mašine ulazite. Naše postojanje više od 20 godina govori u prilog tome da savjesno i pošteno radimo posao.

Mi smo provjereni

Mi u solarijumu Ema koristimo tehnološki najsavremenije reflektorske lampe, koje imaju namaz na unutrašnjoj strani cijevi lampe i obezbjeđuju optimalan ugao isijanja, rezultat je 60% jače dejstvo. Lampe koje mi koristimo mogu se stavljati samo u mašine nove generacije koje podržavaju IP Tehnologiju (Intelligent Power) i njihovo isijavanje se podešava, intenzitet isijavanja isti od prvog do posljednjeg sata.

Savršena usluga

Kombinacijom vrhunskog solarijuma i vrhunske lampe, efekat tamnjenja se povećava za oko 230% i samim tim se skraćuje vrijeme boravka u solarijumu. To je kvalitet usluge koju mi pružamo u solarijumu Ema, tako da je danas potrebno da se zadržite u solarijumu od 10 do 15 minuta i postižete isti efekat kao boravak u lošijem solarijumu gdje se zadržavate od 15 do 20 minuta.

Odgovornost prema korisnicima

Kao firma i kao pojedinci, mi se vodimo najvišim etičkim i profesionalnim standardima i nama je na prvom mjestu zadobiti povjerenje korisnika. Akcenat stavljamo na povjerenje, koje je u ovom poslu od izuzetne važnosti. Obzirom da korisnici solarijuma nisu dobro upućeni u vrijednost i trajnost mašina, kao i rok trajanja lampi, oni ne mogu primjetiti da li su lampe istrošene i koliko su stare mašine, tako da ih naizgled lijepe mašine mogu prevariti.

Koliko kvalitetnu uslugu će dobiti, isključivo zavisi od toga kako davaoci usluga rade svoj posao. Mi smo već odavno provjereni od strane naših dugogodišnjih korisnika i zadobili smo povjerenje mnogih, kod nas u solarijumu Ema dobijaju zagarantovano najbolju moguću uslugu. Mi pošteno radimo svoj posao.

Zastupništva

Solarijum Ema je zastupnik brenda Hapro Luxura za jugoistočno tržište Evrope i kod nas možete kupovati nove mašine Luxura brenda. Cjenovno smo konkurentniji, uputićemo vas u način poslovanja, pomoći ćemo vam da montirate mašine u svom prostoru, dati upute o servisiranju, nabavci i zamjeni lampi, sve naravno iz EU. Ako želite da radite savjesno i pošteno svoj posao, onda smo mi najbolji izbor.